La Federació ASEM es suma al Dia Mundial de la Distròfia Muscular de Duchenne

Se celebra el 7 de setembre per donar visibilitat a aquesta malaltia

dia-mundial-distrofia-muscular
La malaltia afecta a 1 de cada 3.500 nens al món // Foto: Federació ASEM

La Federació Espanyola de Malalties Neuromusculars (ASEM) es va sumar ahir 7 de setembre al Dia Mundial de conscienciació amb la Distròfia Muscular de Duchenne, una malaltia neuromuscular degenerativa d’origen genètic que afecta a 1 de cada 3.500 nens a tot el món.

La jornada va servir per conscienciar socialment sobre aquesta patologia i impulsar la investigació científica per trobar-ne una solució. En aquest sentit, la Federació ASEM es va sumar a la campanya de visibilitat i conscienciació promoguda per les associacions i organitzacions nacionals i internacionals de  Distròfia Muscular de Duchenne per que cada any aquest dia commemoratiu, que se celebra des de 2014, tingui un major impacte en els mitjans i en la societat.

BANER_300X250

La Distròfia Muscular de Duchenne (DMD) és una malaltia neuromuscular de caràcter genètic, caracteritzada per la debilitació progressiva dels músculs i la pèrdua de la capacitat de caminar.

Afecta principalment al sexe masculí. Les dones són habitualment asimptomàtiques, encara que un percentatge petit de portadores presenten formes moderades de la malaltia.

L’inici de la malaltia es manifesta durant la primera infància, perdent la capacitat de caminar i ja en l’adolescència perden la capacitat d’utilitzar els braços i de dur per sí mateixos activitats de la vida quotidiana. La DMD té un pronòstic greu degut al deteriorament progressiu dels músculs que col·laboren amb funcions vitals del cos, com el cor o els pulmons.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*