233 noves places públiques per a gent gran, persones amb discapacitat i amb malaltia mental a les Terres de l’Ebre

Aquest increment de places públiques suposa de més de 2,6 milions d’euros

terres de l'ebre places públiques discapacitat
L’increment de places a Terres de l’Ebre s’anunciat aquest matí // Foto: gencat

El secretari del departament d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, ha presentat aquest matí l’increment de places amb finançament públic per a persones grans, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental a les Terres de l’Ebre. L’han acompanyat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès; la directora de Serveis Territorials, Rosanna Fatsini; i la directora de general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Georgina Oliva.

Iglesies ha explicat que el nombre de places per aquests col·lectius s’incrementa en 233: “Això inclou tant places residencials com places d’atenció diürna i de serveis ocupacionals i, en total, suposa un increment important del 14% més de places per a les Terres de l’Ebre”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

“Per al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies –que encapçala la consellera Dolors Bassa-, que les persones visquin dignament és el nostre principal objectiu. I quan fem referència a persones grans i a persones amb discapacitat o malaltia mental, encara més”. Per això, ha afegit, “estem revertint les retallades per disposar de més places amb finançament públic. Des del 2010 no es concertaven noves places i ara s’incrementen en 207 les dedicades a la gent gran, en 20 les dedicades a les persones amb discapacitat i en 6 les dedicades a les persones amb malaltia mental”, ha explicat Iglesies.

Aquest increment de places suposa una inversió de més de 2,6 milions d’euros. Iglesies ha fet èmfasi en el fet que s’ha treballat juntament amb el territori per fer “una planificació acurada i realista, que cobreixi les demandes”.

BANER_300X250

En l’àmbit de la gent gran, s’ha incrementat tant el nombre de places residencials (168 més fins a un total de 1.199, el que representa un increment del 16,2%) com les de centre de dia (39 més fins a 457, un 9,3% més). En l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat psíquica, se n’han creat 6 de residencials i es tancarà el 2017 amb 170 places públiques d’aquest tipus (un 3,7% més) alhora que s’han creat 14 places residencials per a persones amb discapacitat física, una tipologia de servei que no existia a les Terres de l’Ebre.Finalment, les places de llar de residència i llar amb suport per a persones amb malaltia mental arriben a 44 amb les 6 de nova creació (15,8% més).

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*