El XIV Fòrum d’Innovació Social obre el debat de com anticipar-se als canvis laborals

Ha estat organitzat a Sitges per Àuria Grup

Ha estat organitzat a Sitges per Àuria Grup
Les jornades van provocar moltes reflexions sobre el futur // Foto: Imatge cedida per Àuria Grup

La setmana passada es va celebrar a Sitges el XIV Fòrum d’Innovació Social organitzat per Àuria Grup, una iniciativa que va reunir en dues jornades diverses reflexions i l’exposició de projectes innovadors d’entitats de l’economia social.

Entitats d’economia social de tot l’estat es van trobar per debatre sobre els canvis que hauran d’afrontar els treballadors per adaptar-se a un marc laboral canviant i cada cop més robotitzat. En aquest sentit, es va assegurar a través de diversos estudis ressenyats que aquest canvi de professions que viurem en els propers anys planteja un gran repte i farà necessari el debat de com es preparen per el futur immediat les empreses de tots els sectors, però també les del sector socials com els centres especials de treball (CET), amb perfils professionals d’especials dificultats (persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental o una paràlisi cerebral amb un grau reconegut o superior al 33% i aquelles persones amb discapacitat física o sensorial amb un grau recogut igual o superior al 65%) dedicats majoritàriament a treballs de poca qualificació.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A Catalunya hi han actualment uns 200 centres especials de treball, la majoria d’iniciativa social i sense ànim de lucre que ocupen a més de 11.000 persones segons dades de la Generalitat de Catalunya. La finalitat principal d’aquests centres és oferir oportunitats laborals a aquelles persones amb especials dificultats i assegurar que aquestes reben serveis de suport individualitzats en l’entorn de treball per poder desenvolupar el seu treball amb garanties de qualitat i amb un òptim rendiment. La seva plantilla età formada, al menys un 70% del total, per persones amb discapacitat i la seva funció és 100% social.

Però malgrat la seva especialització aquestes empreses tenen quelcom en comú amb la resta d’empreses, i és que competeixen entre sí en el mateix mercat productiu, ja que poden operar en qualsevol sector. Aquest fet és el que provoca un replanteig de com han d’adaptar-se per poder ser competitius en el futur.

BANER_300X250

Àuria Grup és la suma d’entitats líders en el tercer sector social de la comarca de l’Anoia i el Baix Llobregat que vela per garantir la qualitat de vida i la inclusió laboral i social de les persones més vulnerables. Dóna suport a les persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental i a les seves famílies, amb formació especialitzada, itineraris d’incorporació al mercat laboral, atenció diurna, ocupació terapèutica, acolliment residencial i serveis d’oci. Aglutina a més de 900 persones de base social i compta amb 570 professionals.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*