Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDiscapacitatLa XAVI proposa 12 mesures per gestionar la pandèmia garantint els drets...

La XAVI proposa 12 mesures per gestionar la pandèmia garantint els drets de les persones amb discapacitat

Perquè les autoritats competents les tinguin en compte

mesures garantir drets persones discapacitat
L’estudi analitza la discapacitat en 10 àmbits diferents // Foto: AMB

La Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent (XAVI) de Barcelona, ha elaborat un manifest amb 12 mesures per gestionar la pandèmia garantint els drets de les persones amb discapacitat, un col·lectiu amb unes necessitats molt específiques. 

L’objectiu d’aquest manifest amb 12 mesures és que les autoritats competents tinguin en compte les seves propostes a l’hora de gestionar la pandèmia.

fiare banca etica crowdfunding
Les 12 mesures
 • Rebre una atenció mèdica qualificada. S’han de definir protocols i procediments en casos d’emergència sanitària considerant les especificitats del col·lectiu de persones amb discapacitat.
 • Preservar els suports personals directes a la vida quotidiana: els serveis d’assistència personal, d’atenció domiciliària, de suport a l’autonomia de la pròpia llar.
 • Considerar els processos d’habilitació i rehabilitació com a activitats essencials.
 • Mantenir el dret a una mobilitat pautada per a persones amb patiment psicològic i/o amb dificultats de regulació del comportament i garantir l’accessibilitat a tots els serveis essencials.
 • A nivell educatiu, assegurar els recursos humans, materials i tecnològics per assolir la inclusió de l’alumnat amb necessitats educatives especials.
 • Garantir l’accessibilitat universal a la informació en les aplicacions i les pàgines web informatives sobre la pandèmia i en establiments i serveis públics essencials.
 • Fer sessions programades de formació en atenció a la diversitat funcional.
 • Reforçar els programes de formació i acompanyament a la inserció laboral.
 • Promoure ajudes públiques al petit comerç per complir amb la legislació vigent en matèria d’accessibilitat.
 • Continuar implementant les línies de subvenció del tipus “La Meva Llar” executades per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, d’arranjaments i reformes per a la millora de l’accessibilitat i el confort en l’habitatge.
 • El·laborar una guia integrada de recursos i suports a les famílies que tenen cura de persones amb discapacitat a la pròpia llar, posant especial atenció en l’acompanyament emocional.
 • Impulsar un pla de modernització digital de les entitats socials amb l’objectiu de reforçar la seva activitat front els confinaments.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES