Dissabte, 22 gener 2022
IniciEntitatsLes associacions i fundacions podran reunir-se i adoptar acords per videoconferència fins...

Les associacions i fundacions podran reunir-se i adoptar acords per videoconferència fins al 31 de desembre de 2021

El Govern aprova el decret llei que modifica l’anterior termini

videoconferència
Les reunions per videoconferència han estat constants des de l’inici de la pandèmia // Foto: Ajuntament de Barcelona

El Govern ha aprovat un Decret llei que faculta les associacions i les fundacions per reunir-se i adoptar acords per videoconferència i altres mitjans telemàtics fins al 31 de desembre de 2021, encara que els seus estatuts no ho estableixin. Es tracta d’una mesura del Departament de Justícia per facilitar que les entitats puguin desenvolupar la seva activitat i fer front a les obligacions legals en el context de pandèmia. Aquest Decret modifica l’anterior, que donava l’opció d’arribar a acords de forma telemàtica fins al 31 de desembre de 2020.

El nou text també preveu que les associacions i fundacions puguin adoptar acords sense reunió fins al 31 de desembre de 2021, però només si no és possible fer servir mitjans telemàtics com la videoconferència. Ho ha d’acordar la presidència o ho han de sol·licitar almenys dos membres de l’òrgan de govern. En el cas d’una assemblea general d’una associació, ho ha de proposar un vint per cent dels socis.

El decret estableix que els terminis legals per aprovar i presentar els comptes anuals comencen a comptar una vegada transcorreguts tres mesos des de la fi de l’estat d’alarma. Per tant els terminis van començar a comptar a partir del 21 de setembre d’aquest 2020.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content