La Xarxa de Parcs Naturals inicia les rutes teatralitzades inclusives per a persones amb discapacitat

La Diputació de Barcelona aposta en aquest programa per millorar l’accessibilitat de tothom

ruta inclusiva teatralitzada parc montnegre i corredor
El programa de rutes inclusives va d’abril a novembre // Foto: Oriol Clavera (Diputació de Barcelona)

Aquest proper dissabte 8 d’abril la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona inicia la temporada de primavera del programa de rutes teatralitzades inclusives, uns itineraris que integren natura, cultura i història que faciliten la participació de persones amb diversitat funcional.

El programa, que va d’abril a novembre, inclou diferents viatges pels sentits: “Natura” al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac; “Aigua” al Parc Natural de Montseny i “Camins” al Parc del Montnegre i el Corredor. La participació en aquestes rutes és gratuïta i per a totes les edats. A més a més, es pot demanar un intèrpret de llenguatge de signes i el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat.

BANER_300X250

La primera ruta es farà aquest dissabte 8 d’abril a l’itinerari adaptat de la Casa Nova de l’Obac al Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Programa 2017

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac: Natura, un viatge pels sentits és un itinerari guiat inclusiu, amb dos actors i un educador ambiental, que es fa a l’itinerari adaptat de la Casa Nova de l’Obac a l’Obac Vell. Dates: 29 d’abril, 27 de maig, 17 de juny, 30 de setembre, 28 d’octubre i 25 de novembre Horari: a les 12 h. Durada: 1 h i 30 min Longitud: 800 m. Dificultat: baixa Lloc: Casa Nova de l’Obac (Ctra. B-122 de Terrassa a Rellinars, km 9,8).

Parc Natural del Montseny: Aigua, un viatge pels sentits es fa a l’itinerari adaptat de la font del Frare, vorejant la riera de Santa Fe, de la mà de personatges singulars. Dates: 22 d’abril, 13 de maig, 10 de juny, 15 de juliol, 23 de setembre i 21 d’octubre Horari: a les 12 h. Durada: 1 h Longitud: 800 m. Dificultat: baixa Lloc: Centre d’Informació Can Casades (Ctra. de Sant Celoni a Viladrau, km 21. Santa Fe de Montseny).

Parc del Montnegre i el Corredor:  Camins, un viatge pels sentits, aquesta ruta teatralitzada transcorre pels entorns del santuari del Corredor, per una part de l’itinerari “La plana del Corredor”. De la mà de personatges singulars, la ruta transcorre per poc menys d’un quilòmetre i mig de llargada, s’explora la natura amb els cincs sentits. Durada: 1 hora. Dates: 8 d’abril, 6 de maig, 3 de juny, 8 de juliol, 16 de setembre i 15 d’octubre. Horari: a les 12 h. Centre d’Informació del Santuari del Corredor (Dosrius).

Totes les rutes cal inscripció prèvia: Informació i reserves: tel. 937 855 461 (de dilluns a divendres, de 8.30 h a 17.30 h) o e-mail  rutesteatre@diba.cat

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*