Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDRETSVuitanta estudiants es formaran com a facilitadors processals perquè la Justícia sigui...

Vuitanta estudiants es formaran com a facilitadors processals perquè la Justícia sigui accessible per a les persones amb discapacitat

És un curs organitzat per la UNED i el Ministeri de Drets Socials 

campanya 25N diba
facilitadors processals justícia discapacitat
Un estudiant en cadira d rodes // Foto: Servimedia

Un total de 80 estudiants participaran al primer curs de formació per a facilitadors processals organitzat per la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) i el Centre Espanyol d’Accessibilitat Cognitiva (Ceacog), dependent del Reial Patronat sobre Discapacitat del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

Reconeguda per l’Organització de les Nacions Unides i per diferents lleis espanyoles (article 7 bis de la Llei d’Enjudiciament, article 7 bis de la Llei de Jurisdicció Voluntària i articles 2 i 21 del Reial decret 193/2023), la figura professional del facilitador processal busca donar suport a persones amb dificultats de comprensió que participin en processos processals, per tal de garantir-ne l’accés a la Justícia en igualtat de condicions.

Segons el director general de Drets de les Persones amb Discapacitat, Jesús Martín, “és una figura que existeix ja en altres països, com el Regne Unit i Nova Zelanda, el desenvolupament dels quals ens posa a l’avantguarda del reconeixement del dret a una veritable tutela judicial efectiva per a les persones amb discapacitat”.

“El desplegament d’aquesta figura serà determinant per evitar situacions de desprotecció judicial que comprometin les nostres llibertats”, va prosseguir, com enfrontar-se a un judici sense que s’identifiquin les dificultats de comprensió de la persona inculpada, que no tingui el suport necessari per expressar-se , que rebi una sentència que no entengui o, fins i tot, que una persona acabi a la presó sense comprendre cap part del procés policial i judicial.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

La formació està prevista per a 80 estudiants i es donarà prioritat a aquelles persones amb formació o experiència al tema.

Predominarà la modalitat en línia, encara que compta amb 20 hores d’aproximació a l’àmbit professional amb sessions presencials obligatòries a jutjats, serveis socials i entitats de diferents territoris.

La matrícula del curs no tindrà cap cost per als alumnes, ja que estarà becada pel Ceacog.

Les sol·licituds de les beques es poden enviar a l’adreça de correu coordinacion@ceacog.es fins al 21 d’agost de 2023 i cal adjuntar currículum vitae i documentació acreditativa de la formació o experiència relacionada amb la matèria.

El curs es desenvoluparà entre octubre i desembre de 2023, i la data límit per formalitzar la inscripció dels alumnes seleccionats serà el 20 de setembre de 2023.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content