Voluntaris de la Fundació Josep Carreras sensibilitzen a Lleida sobre la leucèmia en el Dia dels Imparables

L’alcalde de la Paeria Miquel Pueyo dóna el seu suport a la iniciativa

voluntaris-dia-imparables-fundació-josep-carreras-leucèmia-1
El paer en cap conversant amb els voluntaris de la Fundació Josep Carreras // Foto: Ajuntament de Lleida

Pacients, ex pacients i els seus familiars es van donar cita ahir a la plaça Paeria de Lleida durant el Dia dels Imparables del voluntaris de la Fundació Josep Carreras per compartir les seves històries de superació de la leucèmia i altres malalties oncològiques.

Els voluntaris van estar repartint fullets personalitzats per recaptar fons per a la investigació i per sensibilitzar la ciutadania per inscriure’s en el registre de donants de medul·la òssia.

BANER_300X250

L’alcalde Miquel Pueyo va saludar els voluntaris del Dia dels Imparables i els va oferir el suport del Govern de la ciutat en la tasca de sensibilització que estan duent a terme. De fet, ahir al vespre la façana de la Paeria per la part de l’avinguda Blondel, es va il·luminar de taronja, color que identifica la lluita contra aquest tipus de malalties, com a símbol de solidaritat.

Per altra part, assenyalar que una trentena de comerços també es va sumar al Dia dels Imparables amb la instal·lació de guardioles solidàries per recaptar fons contra aquestes malalties.

El Dia dels Imparables és una iniciativa que va impulsar la Fundació Josep Carreras fa vuit anys per homenatjar els pacients i ex pacients de leucèmia. Segons dades d’aquesta entitat, l’any passat hi havia un total de 51.354 persones inscrites en el Registre de Donants de Medul·la Òssia (Redmo), 8.100 més que el 2017. Aquesta tendència a l’alça contribueix a augmentar les possibilitats dels pacients de trobar una mèdul·la compatible, ja que són molt baixes i només un de cada quatre malalts la troba entre la seva família.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*