Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDiscapacitatPer una ciutat de L’Hospitalet més respectuosa amb les persones amb diversitat...

Per una ciutat de L’Hospitalet més respectuosa amb les persones amb diversitat funcional

Manifest de l’Associació Sumem pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

associacio sumem hospitalet
L’entitat porta anys celebrant una marxa per l’accessibilitat universal de la ciutat // Foto: Associació Sumem

L’Associació Sumem ens afegim als actes i reivindicacions entorn el dia internacional de la discapacitat del dia 3 de desembre. Ho fem amb el següent manifest reclamant una ciutat de L’Hospitalet de Llobregat més respectuosa amb les persones amb diversitat funcional.  

Aquest any 2020 hem sabut apreciar més que mai la importància que té l’espai públic a la ciutat. Una població amb barris amb densitats tant elevades no es pot permetre que l’espai públic estigui dissenyat especialment pels cotxes impedint que les veïnes i veïns puguin circular, passejar i gaudir de la ciutat.  

fiare banca etica crowdfunding

Malgrat el temps que ha passat des de la ratificació de la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat (2008), l’aprovació de la llei d’accessibilitat (2014) i l’aprovació de normatives municipals, encara ens trobem amb nombrosos espais de la ciutat que no es supervisen perquè siguin espais segurs i accessibles per a totes les veïnes i veïns.  

Durant la pandèmia ja vàrem fer palès el nostre posicionament en referència a la necessitat eixamplar els espais dels vianants, establir accions municipals per eliminar els cotxes i motocicletes de les voreres, d’obrir els carrers com han fet les ciutats del nostre voltant i fer-los més accessibles i segurs.  

Emplacem a l’Ajuntament de L’Hospitalet a defensar els veïns i veïnes que volen passejar pels carrers de manera segura sense trobar-se contínuament amb vehicles en les zones peatonals. Aquestes circumstàncies posen en perill continu les persones amb discapacitat i especialment les persones cegues de la nostra ciutat així com la gent gran. En aquest sentit, aprofitem el dia internacional de les persones amb discapacitat per reclamar:  

  • Que es faci una campanya real de sensibilització als motoristes i posterior retirada de motocicletes de les voreres de menys de 3 mestres, tal i com figura a l’ordenança de mobilitat del propi Ajuntament de L’Hospitalet (2015).  
  • Que s’habilitin més zones d’aparcament de motocicletes especialment en els creuaments dels carrers, de tal manera que afavoreixin la visió de la circulació.  
  • Que es formi als agents de la Guàrdia Urbana per sensibilitzar-los dels perills que suposa perpetuar els aparcaments de motocicletes als carrers de menys de tres metres o bé permetre els diferents elements a la façana dels edificis que també posen en perill les persones cegues (cartells, plantes, motocicletes, etc) i que també incompleixen normes municipals i altres de bàsiques d’accessibilitat.
  • Que faci públic i transparentment una avaluació semestral de les accions que es porten a terme en referència a aquests temes. Mantenir i permetre aquestes pràctiques habituals a la nostra ciutat és una forma de discriminació de les persones amb discapacitat. L’accessibilitat a la ciutat milloraria la qualitat de vida no només de les persones amb diversitat funcional sinó la de totes les veïnes i veïns. 

Font: Associació Sumem

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES