Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciDEPENDÈNCIAVilanova i la Geltrú millora l'atenció integral del servei de préstec de...

Vilanova i la Geltrú millora l’atenció integral del servei de préstec de productes de suport per a l’autonomia personal

D'altra banda, el programa d'arranjaments d'habitatges, dut a terme conjuntament per la Diputació de Barcelona i la Regidoria d'Acció Social i Dependència, realitzarà 17 arranjaments a domicili per a persones grans i/o amb dependència

caminador ajudes tècniques vilanova i la geltrú
Entre les ajudes tècniques disponibles estan els caminadors // Foto: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ofereix des de fa anys un servei de préstec gratuït de productes de suport per a l’autonomia personal a persones en situació de dependència o amb discapacitat, amb l’objectiu de proporcionar una solució temporal i potenciar-ne l’ús a casa.

Aquest servei, en constant evolució, ha incorporat nous materials al llarg dels anys, com les dues grues o les dues cadires per a la dutxa el 2023. Aquest any, per millorar l’atenció integral, s’ha integrat un terapeuta ocupacional per guiar les famílies en l’ús dels materials, afavorir l’autonomia dels dependents i alleujar la càrrega física dels cuidadors.

Dins del marc del contracte programa 2022-2025 del Departament de Drets Socials de la Generalitat, l’Ajuntament i la Fundació Àuria han acordat col·laborar per facilitar que les persones puguin viure en el seu entorn habitual amb seguretat i qualitat de vida.

Els Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament seran els encarregats de derivar les famílies beneficiàries, seguint criteris establerts, i faran seguiment i intervencions adequades.

La Fundació Àuria oferirà assistència a les persones derivades i donarà formació i assessorament a les famílies i cuidadors en l’ús dels productes de suport i en les transferències segures.

D’altra banda, el programa d’arranjaments d’habitatges, dut a terme conjuntament per la Diputació de Barcelona i la Regidoria d’Acció Social i Dependència, realitzarà 17 arranjaments a domicili per a persones grans i/o amb dependència. Aquests arranjaments inclouen obres d’adaptació funcional i instal·lació d’ajudes tècniques per garantir la seguretat i l’accessibilitat als habitatges dels beneficiaris.

Les persones elegibles per a aquest programa són seleccionades pels professionals dels serveis socials segons diversos factors com la dependència, la discapacitat, la situació econòmica i de l’habitatge. Aquest mes d’abril es realitzaran visites domiciliàries amb tècnics de la Diputació i una treballadora social per avaluar les necessitats.

Aquest programa té com a objectiu principal promoure l’autonomia i millorar la qualitat de vida de les persones grans i amb discapacitat, assegurant les condicions mínimes de seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica als seus habitatges.

La Diputació de Barcelona assumeix el cost total de les obres i/o instal·lacions a través de les empreses contractades.

Per sol·licitar una valoració d’accés al programa, les persones vinculades als serveis socials poden contactar directament amb el seu referent social o sol·licitar una cita prèvia a través del telèfon, correu electrònic o presencialment a l’Oficina de la Regidoria d’Acció Social, Dependència i VNG Inclusió.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content