Un vídeojoc pretén millorar el nivell comunicatiu de les persones amb síndrome de Down

L’estan desenvolupant investigadors de tres universitats

videojoc la piedra mágica
La prova pilot va concloure que el 60% dels pacients guanyaven en fluïdesa comunicativa // Foto: Imatge cedida per Down Catalunya

El vídeojoc “La piedra mágica” que està sent desenvolupat per investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat de Valladolid pretén millorar les habilitats comunicatives de les persones amb síndrome de Down i aconseguir una millor integració social d’aquest col·lectiu.

La iniciativa és fruit d’una recerca impulsada pel programa RecerCaixa, de l’Obra Social “la Caixa”, en col·laboració amb l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), i per millorar-lo els investigadors continuen estudiant aspectes com el ritme, velocitat, fluïdesa, accentuació, entonació i modulació de la veu de les persones amb síndrome de Down.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquest sentit, Down Catalunya està col·laborant amb aquest projecte i el passat 13 de maig set joves amb síndrome de Down d’entre 13 i 22 anys van passar per una sala de gravació de la UPF per enregistrar les seves veus. Més endavant, col·laboraran en la fase de proves de la versió millorada amb aquestes noves dades.

A més de Down Catalunya, altres entitats i centres com Aura Fundació, El Niu de Barcelona i el Pino de Obregón de Valladolid han participat en una prova pilot que va determinar que el 60% dels joves que van interactuar amb el joc guanyaven naturalitat i fluïdesa a l’hora d’e expressar-se.

BANER_300X250

‘La piedra mágica” vol ser una eina d’autoaprenentatge, en la que pot intervenir l’acompanyament d’un educador. Es tracta de passar diferents nivells mitjançant la superació de proves de veu, que es podran adaptar a cada participant.

1 Trackback / Pingback

  1. TFG: DISEÑO DE INTERFÁZ GRÁFICA DE VIDEOJUEGO PARA PERSONAS CON SÍNDROME DE DOWN

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*