Arrenca ‘Apps per a tothom’ un projecte per crear aplicacions accessibles per a tothom

El 18 de juny es farà un “Ideathon” a la seu de l’IMPD de Barcelona

telèfon mòbil
El projecte vol crear aplicacions mòbils accessibles per a tothom // Foto: Pixabay

El proper 18 de juny arrencarà el projecte ‘Apps per a tothom’ amb un “Ideathon”, una trobada entre desenvolupadors, dissenyadors i ciutadans per compartir idees i començar a desenvolupar aplicacions accessibles per a tothom que tindrà lloc a la seu de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) a Barcelona.

La sessió començarà a partir de les 09.30 hores i finalitzarà a les 16.30 de la tarda. Aquesta primera trobada servirà per posar en contacte els participants amb mentors i experts que els guiaran al llarg del procés de creació, des de la idea inicial a l’aplicació real, descarregable i a l’abast de tothom. L’agenda del dia inclou la presentació de recursos, la formació d’equips de treball i el registre dels projectes per començar a treballar. La inscripció per assistir-hi es troba oberta i és gratuïta.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

‘Apps per a tothom’ està impulsat per COCEMFE Barcelona i l’Observatori de la Discapacitat Física (ODF) i forma part de Smart City Hack (SCH), un projecte que promou arreu del món la implicació dels ciutadans en el disseny de la seva ciutat, mitjançant el desenvolupament de solucions tecnològiques que facin les ciutats accessibles i inclusives per a tota la ciutadania, al marge de la seva edat i circumstàncies.

Aquest projecte, que coincideix amb el X Aniversari de la Convenció de les Nacions Unides per als drets de les Persones amb Discapacitat, s’ha marcat, entre altres objectius, eliminar barreres i millorar l’accessibilitat TIC, avançar cap al concepte d’accessibilitat universal, garantir a les persones amb discapacitat i a la gent gran una vida autònoma i no condicionada a l’hora de prendre decisions; facilitar els drets de les persones mitjançant un disseny universal i contribuir a eliminar estigmes.

BANER_300X250

El 18 de juny també serà el punt de partida per a la fase d’incubació online a la plataforma de Smart City Hack, on els participants tindran accés a mentories, workshops, webinars i al material que surti d’aquestes sessions per anar millorant la seva aplicació. L’objectiu és que, en acabar la incubació, la idea s’hagi convertit en un producte viable. Aquesta etapa també estarà oberta a la incorporació de projectes que no hagin participat en la fase anterior. Finalment, seguirà una competició online en la qual públic i jurat triaran les millors apps que competiran en la final d’Apps per a tothom’ que tindrà lloc al mes d’octubre.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*