V Jornada de Productes de Suport de Baix Cost Nexe Fundació per a persones amb discapacitat 

Se celebra el 6 de maig a les 9 h a l'Hospital Sant Joan de Déu

jornades productes disseny obert baix cost
La jornada també incorpora tallers i conferències // Foto: Nexe Fundació

Sota el lema “La mirada de l’usuari”, el proper dissabte 6 de maig a les 9 h, tindrà lloc a l’Hospital Sant Joan de Déu (HSJD) la V Jornada de Productes de Suport de Disseny Obert, organitzada pel Departament de Baix Cost de Nexe Fundació, i en la que es posarà posaren a l’abast dels assistents el coneixement de nous recursos i projectes per tal de millorar l’autonomia i qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través d’una taula rodona i tallers pràctics.

Aquestes jornades estan pensades com un espai on famílies, usuaris i professionals del món de la discapacitat, puguin compartir coneixements, habilitats i construir xarxa per tal de donar resposta a les necessitats de les persones (infants, adults i gent gran) amb discapacitat. Aquest col·lectiu és, normalment, el primer en crear amb molta creativitat recursos adaptats a les seves necessitats.

BANER_300X250

Per altra banda, a la societat digital estan sorgint iniciatives i tecnologies, que permeten aglutinar interessos de col·lectius i desenvolupar a petita escala productes personalitzats, més enllà de les servituds que imposa la producció industrial i la distribució comercial.

A tot això se li sumen les xarxes socials, l’Open design i les eines digitals, que també poden ajudar a resoldre les necessitats específiques de les persones amb diversitat funcional.

Durant la jornada, que serà inaugurada per Emma Gómez, directora Infermera de l’HSJ i Cécile de Visscher, presidenta i fundadora de Nexe Fundació, també tindrà lloc el lliurament dels premis del III Concurs de Productes de Suport i Solucions de Baix Cost, adreçats a estudiants, usuaris, famílies i professionals. Josep Muñoz Luque, Gerent de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, farà entrega de dos Premis a la categoria de famílies. Joaquim Fonoll, de l’ESAAC, en farà entrega del Premi a la categoria de professionals i institucions. I per últim, Cécile de Visscher, farà entrega del Premi a la categoria d’Estudiants.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*