Dissabte, 22 gener 2022
IniciDestacadesEl Govern aprova una prestació perquè les persones amb discapacitat puguin finançar...

El Govern aprova una prestació perquè les persones amb discapacitat puguin finançar productes tècnics

generalitat prestació ajuts tècnics discapacitat
Aquests ajuts serviran per finançar productes tècnics // Foto: Taula Tercer Sector

El Govern de la Generalitat ha aprovat una prestació econòmica perquè les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial que tinguin reconegut un grau igual o superior al 33% puguin finançar  productes tècnics directament relacionats amb la causa de la seva discapacitat.

L’objectiu d’aquesta mesura és contribuir a cobrir les despeses ocasionades per l’adquisició de productes i actuacions que promoguin l’autonomia personal i contribueixin a millorar la qualitat de vida i fomentin la inclusió social. El percentatge de la prestació s’establirà en funció dels ingressos econòmics de la persona amb discapacitat, així com de les seves condicions socials.

Aquesta prestació econòmica s’emmarca en el Programa d’atenció social a les persones amb discapacitat (PUA), que l’any passat va beneficiar prop de 2.000 persones. Pel que fa a la dotació econòmica, si el 2016 el Govern va destinar 1,3M€ a aquests ajuts, enguany s’ha incrementat el pressupost fins a 2,5M€.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies publicarà l’ordre de la convocatòria, que incorpora el catàleg de productes i actuacions. Aquest catàleg inclou prestacions per a mobilitat i transport (obtenció o reconversió del permís de conduir, adaptació del vehicle, etc.) o per a l’autonomia personal i la comunicació (audiòfons, teclat Braille, grues, etc.).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content