La Unió Esportiva Sant Andreu tindrà una secció de futbolistes amb discapacitat intel·lectual

Tanca un acord amb el Grup TEB  per crear la Unió Esportiva Sant Andreu Special TEB

unió esportiva sant andreu special teb secció futbolistes discapacitat intel·lectual
Joan Cano i Manuel Camino en el moment de signar l’acord de col·laboració // Foto: Grup Cooperatiu TEB

Aquest passat dilluns el Grup Cooperatiu TEB i la Unió Esportiva Sant Andreu van signar un conveni de col·laboració per crear una secció de futbol Special amb esportistes amb discapacitat intel·lectual al club andreuenc.

L’acord el van signar Manuel Camino, president de la UE Sant Andreu, i Joan Cano, president del Club Esportiu TEB, en un acte a les instal·lacions de TEB/Sant Andreu  que va comptar també amb la presència de la presidenta de la Federació ACELL, Marina Gomez.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A partir d’ara, els cinc equips i 48 futbolistes del TEB, que competeixen a través de la Federació ACELL i Special Olympics, passen a ser la secció de futbol Special de la UE Sant Andreu, sota el nom d‘Unió Esportiva Sant Andreu Special TEB.

Totes dues entitats treballaran per fomentar l’esport en les persones amb discapacitat intel·lectual en un marc més inclusiu. Entre altres accions, la UE Sant Andreu Special TEB jugarà amb la samarreta oficial del club andreuenc, es cercaran patrocinis i nous recursos, i s’organitzarà un torneig anual amb altres clubs Special amb l’objectiu de fomentar el reconeixement social dels esportistes amb discapacitat intel·lectual.

BANER_300X250

Manuel Camino va destacar la seva “gran satisfacció“ per una col·laboració que suposa incorporar “l’entusiasme” dels futbolistes del TEB a un club que “aprendrà molt” en un “llarg camí per endavant amb moltes coses per fer junts”. Per a Joan Cano, el conveni significa “complir un somni” perquè possibilita participar activament del club del barri. Marina Gómez, per la seva banda, va valorar que, amb l’acord, “guanyen tots” perquè, per una banda, els esportistes del TEB “aporten valor al Sant Andreu” i, per altra banda, el club andreuenc ofereix “visibilitat” i l’orgull de formar part de “l’equip del barri”.

Les dues entitats signants de l’acord són emblemàtiques de Sant Andreu. La UE Sant Andreu és un club centenari del futbol català amb més de 3.000 socis. Compta amb una important escola esportiva, secció femenina i un primer equip que milita actualment a Tercera Divisió. El Grup Cooperatiu TEB agrupa set cooperatives sense ànim de lucre que ofereixen feina remunerada o serveis assistencials o d’habitatge a més de 1.000 persones, la majoria de les quals amb discapacitat intel·lectual. Als seus clubs hi competeixen 170 esportistes federats en 11 modalitats esportives.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*