Una jornada a Tortosa posa en valor l’atenció específica a les persones amb trastorn psicòtic incipient

Inaugurada per la directora dels serveis territorials de Salut, Mar Lleixà

mar lleixà jornada tortosa trastorn psicòtic incipient
Mar Lleixà, directora dels serveis territorials de Salut, va obrir la jornada // Foto: gencat

La directora dels serveis territorials de Salut, Mar Lleixà, va obrir ahir la “Jornada de Treball Programa d’atenció específica a les persones amb trastorn psicòtic incipient: treball en xarxa” organitzada per la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, conjuntament amb la Clínica Terres de l’Ebre i els Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

La jornada va posar en valor, mitjançant l’exposició d’experiències i de conferències, el Programa d’Atenció Específica a les persones que presenten un trastorn psicòtic incipient i a les seves famílies, que requereix del treball integrat de tots els dispositius de salut mental i addiccions vinculats a l’atenció a aquesta població en cada territori. Els objectius de millora de la detecció, valoració i intervenció en el trastorn psicòtic incipient fa també necessària la col·laboració de dispositius sanitaris, socials, educatius i comunitaris en cada territori.

BANER_300X250

La major part dels trastorns mentals greus s’inicien en l’adolescència i la joventut i comporten una ruptura important en aquesta etapa vital, que afecta al llarg de la vida. La detecció i intervenció precoç inicial o prèvia a un episodi atenua la fase aguda i millora el pronòstic evolutiu.

La jornada va comptar amb diferents experiències i ponències com què és el PAE-TPI? Implementació territorial; símptomes prodròmics de la psicosi; psicosi i cànnabis; la intervenció social als programes de psicosi incipient; programa d’atenció específica al trastorns psicòtic incipient del servei de rehabilitació comunitària; i la taula rodona i esplai de debat amb el públic: avançant en la recuperació.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*