Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciSALUT MENTALUna desena de municipis de la Regió Sanitària Lleida instal·laran vinils dins...

Una desena de municipis de la Regió Sanitària Lleida instal·laran vinils dins una campanya de prevenció del suïcidi

Aquesta iniciativa del Departament de Salut està enfocada particularment als homes majors de 50 anys

campanya suïcidi regió sanitària lleida
Representants institucionals durant la presentació de la campanya // Foto: Generalitat de Catalunya

Un total de 10 municipis de la Regió Sanitària Lleida s’han sumat a la iniciativa del Departament de Salut destinada a la prevenció del suïcidi, amb un enfocament particular en homes majors de 50 anys, mitjançant la instal·lació temporal de vinils. La proposta forma part de la campanya “No el deixis caure en el pou del suïcidi”, i els vinils simbolitzen un punt negre que representa els llocs on les persones amb pensaments suïcides poden trobar-se.

Aquesta iniciativa és un element integral d’un esforç més ampli del Departament de Salut per fer front a l’augment preocupant en els episodis de conducta suïcida, especialment en el context de l’impacte continuat de la pandèmia. Raül Llevot, director dels Serveis Territorials a Lleida i gerent de la Regió Sanitària Lleida, ha posat de relleu la importància d’aquestes accions preventives en un moment en què les estadístiques mostren un augment alarmant en aquest tipus de comportament.

Llevot ha subratllat la importància crucial de l’entorn de les persones amb possibles ideacions suïcides i ha encoratjat la comunitat a oferir suport actiu, destacant específicament la importància de trucar al 061 per accedir a ajuda immediata. Les dades recollides pel Codi Risc Suïcidi indiquen un increment significatiu en els episodis de conducta suïcida a la regió, amb un augment del 50% l’any passat en comparació amb l’exercici anterior.

Jordi Blanch, director dels serveis de Salut Mental i Addiccions de Gestió de Serveis Sanitaris, ha posat èmfasi en la necessitat de proporcionar atenció professional i suport emocional adequat a les persones en situació de crisi. A més, ha destacat la importància de detectar precoçment els signes d’alarma per intervenir de manera efectiva i evitar intents de suïcidi.

En col·laboració amb el projecte de la Comissió Europea Implemental, durant aquest any s’estan posant en marxa diverses accions per a la prevenció i atenció posterior del suïcidi a totes les comarques de Lleida. Aquesta col·laboració implica la coordinació amb diverses entitats i institucions locals per implementar mesures dissuasives i de protecció dirigides a abordar la conducta suïcida.

Els vinils, que es mantindran instal·lats durant un mes en aproximadament 90 municipis de tot el país, tenen com a objectiu principal sensibilitzar la comunitat sobre la importància de reconèixer i abordar les situacions de risc suïcida. Especialment, es busca la participació activa dels familiars i l’entorn proper per oferir suport i assistència a les persones en situació de vulnerabilitat. La detecció i l’actuació precoç davant d’ideacions suïcides són claus per prevenir pèrdues que podrien evitar-se.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content