Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciENTITATSUn treball realitzat per l’entitat Dataforgoodbcn per a Down Catalunya, guanyador dels...

Un treball realitzat per l’entitat Dataforgoodbcn per a Down Catalunya, guanyador dels ‘Premis Protecció de Dades 2021’

Cercava promoure, coordinar i atendre a les diferents associacions i entitats que componen la Coordinadora

premis protecció de dades 2021
Logotip de Data for Good Barcelona // Foto: Down Catalunya

Down Catalunya i l’entitat ‘Dataforgoodbcn’ han estat guardonades aquest mes de gener amb el ‘Premi a la Pro activitat i Bones Pràctiques en el compliment del Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) i la Llei Orgànica de Protecció de Dades Personals i Garantia dels drets digitals (LOPDGDD)’ en la modalitat d’empreses, associacions i fundacions per al treball elaborat per a la Coordinadora Down Catalunya.

Aquests premis que atorga anualment la ‘Agencia Española de Protección de Datos’ (AEPD), reconeixen els treballs que promouen la difusió i el coneixement del dret fonamental de protecció de dades, així com la seva aplicació pràctica en diferents entorns.

El projecte ‘Transferència de dades xifrades preservant la privacitat en federacions d’entitats socials’ que va preparar ‘Dataforgoodbcn’ per a Down Catalunya, cercava promoure, coordinar i atendre a les diferents associacions i entitats d’iniciativa social que es dediquen a la defensa dels drets i la inclusió de les persones amb síndrome de Down de les entitats i famílies que conformen la Coordinadora. El projecte, ha estat elaborat conjuntament entre Dataforgoodbcn, Down Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Una de les entitats de Down Catalunya que s’ha beneficiat d’aquest projecte ha estat la Fundación Cromo Suma. Blanca de Ferrater, vicepresidenta de l’entitat, comenta que “a nosaltres l´eina ens ha servit per obtenir una base de dades que no teníem fins ara, a partir de la qual podem obtenir informació sobre els nostres usuaris que ens és útil per la memòria anual, per demanar subvencions per projectes, per saber si augmenten en el nombre d’usuaris o si del contrari, hem reduït….. a nosaltres ens ha ajudat a automatitzar la informació i obtenir-la de forma més ràpida i eficient”.

A banda, altres premiats han estat Atresmedia en la categoria de mitjans de comunicació, Unicef España, la Dirección General de Justícia e Interior de La Rioja i dos accèssits a la Comisión de Tecnología de ‘Women in a Legal World’ i a la Fundación CNS (Confederación Estatal de Personas Sordas) per la seva pàgina web accessible amb informacions i vídeos en llengua de signes.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content