Dissabte, 5 octubre 2024
IniciDISCAPACITATNeix la Fundació Punt de Vista per acompanyar i assessorar a les...

Neix la Fundació Punt de Vista per acompanyar i assessorar a les persones que han perdut la vista o tenen manca de visió

L’acte de presentació va tenir lloc el passat 27 de gener a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats

presentacio punt de vista 1
La vicepresidenta Laura Borràs durant la seva intervenció a la presentació // Foto: Mireia Guilera

El passat 27 de gener la Fàbrica de Creació Fabra i Coats del barri barceloní de Sant Andreu va acollir l’acte de presentació de la Fundació Punt de Vista (PdV), una entitat que neix amb la voluntat d’acompanyar i assessorar en la seva vida diària a persones que han perdut la vista. A més vol contribuir a la investigació científica sobre aquesta realitat i donar visibilitat a la problemàtica social que comporta.

La pre gala va anar a càrrec de Martí Batalla, music invident que va tocar alguns temes dels seus dos discos. Podríem dir que la paraula clau d’aquesta gala va ser ‘Ciència’.  

Banner-EnBucle-24

El mateix presentador de la gala, el periodista Jordi Basté, va explicar quina es la seva relació amb la ceguesa a través d’un amic que fa poc ha perdut la visió.

Uns dels primers a pujar a l’escenari va ser Gabriel Mattioli, el fundador i director de Punt de Vista, que va perdre un ull ara fa uns anys a les festes de Gràcia en una baralla que no anava amb ell. Mattioli va explicar quin es l’origen de la fundació i la vocació científica del projecte.  

Durant l’acte van intervenir diverses persones relacionades amb la Fundació Punt de Vista // Foto: Mireia Guilera

Per entendre millor i conèixer un dels projectes es va connectar via Zoom amb la guanyadora d’aquest any del projecte d’investigació POVA Dasha Nelidova des de Basilea.

A l’acte també hi van intervenir Joan Ramon Riera, regidor de l’Ajuntament de Barcelona; Carol Camino, presidenta del patronat de Fpdv i Pep Llop, vocal de la Fundació Punto de Vista.

Tots els ponents van remarcar la importància de crear una xarxa per a poder fer possible la investigació en l’àmbit de la discapacitat visual. 

Per tancar la part institucional, la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, va intervenir llegint un fragment d’un poema i explicant una anècdota d’infantesa: “A mi de petita em feia por la foscor“, va confesar. 

Carla Casals va explicar com col·laborar amb la fundació: des de fer-se soci, a fent de voluntari o d’una manera més literària comprant els llibres de Marieta de l’ull viu  o Medallas de Chocolate. Cal recordar que tots els beneficis obtinguts aniran destinats íntegrament a la fundació.  

La gala va tenir lloc a la Fàbrica de Creació Frabra i Coats de Barcelona // Foto: Mireia Guilera

Per clausurar la gala, Judit Neddermann va interpretar una cançó en directe i va agrair a la Maria Petit que l’hagués convidat a ser allà. 

A Espanya 1 milió de persones tenen reconeguda alguna discapacitat visual, i d’elles, 70.000 són cegues. Segons els experts, 1 de cada 10 persones a l’Estat patiran alguna afectació de la visió al llarg de la seva vida.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Mireia Guilera
Mireia Guilera
De sempre m’ha apassionat el periodisme. Fa un parell d’anys vaig presentar-me a la prova de majors de 25 anys de la Universitat per a obtenir la titulació de periodisme. No vaig aprovar l’examen d'accés però això no va ser un impediment per a fer realitat el meu somni ... Des del novembre de 2019 col·laboro amb el Diari de la DisCapacitat. La veritat és que he aprés molt i espero seguir aprenent d’aquesta professió. Actualment també presento el programa 'Asteriode B612' a Ràdio Caldes. Escolta'l en el següent enllaç https://www.radiocaldes.cat/programs/asteroide-b612-dilluns-12h-quinzenal/radiocaldes_podcast_15584?ref=wa

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES