Un total de 3.685 persones es van beneficiar del servei Respir de la Diputació de Barcelona al 2018

Per a famílies cuidadores de persones amb dependència i discapacitat

servei respir diputació barcelona 2018
El servei s’ubica al Recinte Mundet de Barcelona // Foto: Diputació de Barcelona

Un total de 3.685 persones, de les quals 2.238 són dones i 1.447 són homes, es van beneficiar durant el 2018 del programa Respir de la Diputació de Barcelona, un servei per estades residencials temporals amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les famílies cuidadores de persones amb un determinat grau de dependència.

Aquest servei, ubicat al Recinte Mundet de Barcelona, s’adreça a aquelles famílies residents en algun dels 311 municipis de la demarcació (inclosa la ciutat de Barcelona) que tenen al seu càrrec persones amb dependència, concretament gent gran (majors de 65 anys) o bé persones amb discapacitat intel·lectual.

BANER_300X250

El programa disposa actualment d’una mitjana de 200 places operatives al llarg de l’any per a persones grans amb dependència, i de 28 places per a persones amb discapacitat intel·lectual, que a partir del mes d’abril s’ampliaran a 32 places amb la voluntat de donar resposta a més famílies.

La durada màxima d’estada és de dos mesos l’any, que es poden gaudir en períodes d’un mínim de 15 dies en el cas del centre residencial per a persones grans i d’un mínim de 3 dies en el cas del centre de persones amb discapacitat intel·lectual.

Les famílies interessades en el programa Respir s’han d’adreçar als serveis socials d’atenció primària dels ajuntaments, que les informaran i cursaran la petició d’estades. Les sol·licituds es poden tramitar en qualsevol moment de l’any. Les estades s’assignen en funció de la valoració tècnica de les peticions i de la disponibilitat de plaça.Els serveis residencials d’estades temporals es regeixen per un sistema de copagament, en el qual la quota a abonar es determina en funció de la capacitat econòmica de la persona atesa.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*