Un real decret obliga a què totes les aplicacions mòbils del sector públic siguin accessibles

Fins ara només estaven obligats els llocs web

aplicacions mòbils accessibles sector públic
La nova normativa obeeix a una disposició de la UE del 2016 // Foto: APPC Tarragona

El Consell de Ministres ha aprovat avui un real decret que obligarà a partir de la seva entrada en vigor a què totes les aplicacions per a dispositius mòbils (telèfons intel·ligents, tauletes, etc.) del sector públic siguin accessibles per a les persones amb discapacitat.

La mesura aprovada avui neix d’una proposta feta pel ministeri de Política Territorial i Funció Pública, i és una transposició d’una directiva de la Unió Europea de l’any 2016, que extén l’obligació d’accessibilitat a les aplicacions mòbils de tots els òrgans constitucionals, administracions, organismes, entitats i empreses que integren el sector públic. Fins ara aquesta obligació només s’aplicava als llocs web públics.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Segons la nova disposició “l’accessibilitat es tindrà present de forma integral en el procés de disseny, gestió, manteniment i actualització de continguts dels llocs web i les aplicacions per dispositius mòbils”.

El sector de la discapacitat ha participat activament en la redacció d’aquesta nova normativa a través del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), que ha aportat diverses propostes en la seva col·laboració amb la Secretaría de Estado de la Función Pública del ministeri de Política Territorial i Función Pública.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*