Dijous, 29 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciDretsUn real decret obliga a què totes les aplicacions mòbils del sector...

Un real decret obliga a què totes les aplicacions mòbils del sector públic siguin accessibles

aplicacions mòbils accessibles sector públic
La nova normativa obeeix a una disposició de la UE del 2016 // Foto: APPC Tarragona

El Consell de Ministres ha aprovat avui un real decret que obligarà a partir de la seva entrada en vigor a què totes les aplicacions per a dispositius mòbils (telèfons intel·ligents, tauletes, etc.) del sector públic siguin accessibles per a les persones amb discapacitat.

La mesura aprovada avui neix d’una proposta feta pel ministeri de Política Territorial i Funció Pública, i és una transposició d’una directiva de la Unió Europea de l’any 2016, que extén l’obligació d’accessibilitat a les aplicacions mòbils de tots els òrgans constitucionals, administracions, organismes, entitats i empreses que integren el sector públic. Fins ara aquesta obligació només s’aplicava als llocs web públics.

banner flyer interpersonas

Segons la nova disposició “l’accessibilitat es tindrà present de forma integral en el procés de disseny, gestió, manteniment i actualització de continguts dels llocs web i les aplicacions per dispositius mòbils”.

El sector de la discapacitat ha participat activament en la redacció d’aquesta nova normativa a través del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), que ha aportat diverses propostes en la seva col·laboració amb la Secretaría de Estado de la Función Pública del ministeri de Política Territorial i Función Pública.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES