Un informe del CJB apunta una doble discriminació dels joves amb discapacitat per accedir al mercat laboral

El treball es complementa amb els vídeos ‘Feines Diverses’

informe cjb doble discriminació joves discapacitat mercat laboral
L’informe ha estat fet pel Gruo de Treball de la Diversitat Funcional // Foto: CJB

El Grup de Treball de Diversitat Funcional del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) acaba de presentar l’informe Inserció laboral i Diversitat Funcional”, un recull de dades que fan una diagnosi de la situació laboral de les persones joves amb diversitat funcional i exposa un seguit de recomanacions i conclusions.

Una de les grans conclusions d’aquest treball és la doble discriminació que pateixen els joves amb diversitat funcional per accedir al mercat laboral: discriminació per joventut i per discapacitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquest treball s’emmarca dins del treball d’aquest grup que des de fa temps treballa en aquesta temàtica a través de diversos projectes: debats oberts, resolucions i posicionaments polítics. Des de tots aquests projectes s’ha reflexionat i posat sobre la taula la necessitat de que tant l’Administració com les empreses incorporin mesures per tal de garantir els drets de les persones amb diversitat funcional.

L’informe assenyala, en primer lloc, les dificultats de la inclusió en l’empresa ordinària i la situació dels Centres Especials de Treball. En segon lloc, es fixa en l’accés a la funció pública i, finalment, explica problemes generals d’accessibilitat.

BANER_300X250

A més de l’informe, el Consell de la Joventut de Barcelona ha realitzat els vídeos ‘Feines Diverses’, que són quatre càpsules audiovisuals de joves amb diversitat funcional que expliquen les seves vivències en el món laboral.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*