Diumenge, 28 novembre 2021
IniciDretsL’ONCE i la UB impulsen la investigació sobre les distròfies degeneratives de...

L’ONCE i la UB impulsen la investigació sobre les distròfies degeneratives de la retina

once-imo-investigació-distrofies-retina
L’estudi vol aprofundir en les causes de la IRD // Foto: ONCE

L’ONCE i la Universitat de Barcelona, a través d’una investigació liderada per la catedràtica Roser González, estan impulsant un nou projecte per generar un ratolí model de distròfies de retina per realitzar assajos funcionals i obrir noves perspectives de teràpia en aquestes patologies de tipus hereditari.

Les distròfies hereditàries de la retina (IRD) són unes patologies greus de difícil diagnòstic que provoquen la degeneració de la retina i condueixen progressivament a la ceguesa. Per aquest motiu, identificar un nou gen no només és essencial pel diagnòstic, sinó també per aprofundir en les causes de la malaltia, establir un pronòstic, identificar als membres de la família que són portadors asintomàtics i realitzar un assessorament als afectats.

diari-discapacitat-300x250e

El nou projecte científic que lidera la Dra. Roser González del Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística i de l’Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB), sota el títol “Construcció d’un nou model animal de retinosis pigmentària i estudi de la seva utilitat per assajos de teràpies neuroprotectores”, està finançat parcialment per l’ONCE, i té com a objectiu generar un model de ratolí de DR mitjançant el sistema d’edició genòmica CRISPR/Cas9 que tingui deleccionat tot el gen Cerkl.

Com a pas previ per realitzar l’anàlisi fenotípic complet, el projecte també caracteritzarà in vivo i in vitro les alteracions neurofisiològiques e histològiques en la retina d’aquests animals. Aquest estudi és un requisit previ per avaluar la seva aplicabilitat com a eina en futurs assajos de neuroprotecció de teràpies farmacològiques, gèniques o cel·lulars.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES