Un grup de persones amb diferents discapacitats participa en una jornada de kayak inclusiu a Llançà

Organitzat per l’Associació Multicapacitats de Girona

jornada-kayak-inclusiu-llançà
Persones participant en la jornada de caiac inclusiu // Foto: Multicapacitats

Més d’una vintena de persones, amb diferents discapacitats (baixa visió, esclerosi múltiple o mobilitat reduïda) va participar dimecres passat en una sortida de kayak inclusiu organitzada per l’Associació Multicapacitats de Girona a Llançà.

L’experiència ha estat possible a través de SK Kayak, que compta amb monitors per realitzar aquest tipus de sortides al mar. L’activitat familiar ha comptat amb mesures de seguretat, com la participació de monitors experts en piragüisme i amants de l’esport en general, que han ajudat als diferents participants. 

BANER_300X250

Algun dels participants, com l’Ernest Ferrer, un soci amb mobilitat reduïda, va gaudir del caiac amb una cadira especial stabilo, que li regulava perfectament la subjecció de l’esquena, per tenir una experiència en el mar més positiva encara. Una llanxa a motor acompanyava als diferents participants amb caiacs dobles i triples.

Isaac Padrós, president de l’Associació, va fer una valoració molt positiva de l’activitat: “estem molt contents amb l’èxit d’aquestes sortides, que arriben a la segona edició. I tenen un caràcter familiar que ens agrada molt. Amb el caiac accessible, treballem per a la inclusió, mostrem d’una forma real la importància de fer activitats d’esport adaptat, tots plegats i a l’aire lliure, perquè cal trencar barreres, i que tothom pugui comprovar que ens proposem reptes que fem realitat”. Degut a l’èxit de l’activitat, que ha estat seguida en les xarxes per més de 4500 persones, s’ampliarà l’activitat a una nova sortida aquest agost, també a Llançà. I s’estudia la possibilitat de fer-ne una tercera, si els socis així ho reclamen, al mes de setembre.

Multicapacitats, formada per persones amb diferents discapacitats i d’altres conscienciades amb aquesta realitat, i que és l’associació d’estudiants i ex-estudiants amb discapacitat de la UdG,  aplega a més de 170 socis de les comarques gironines, Mallorca i comarques barcelonines.

Organitza, entre altres activitats, la jornada “Posa’t el meu lloc” del desembre, a Girona. L’any passat va reunir més de 2000 persones a Girona, amb diferents associacions, empreses i entitats, per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, per vèncer les barreres i els clixés envers el col·lectiu de les persones amb discapacitat.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*