Gran èxit d’assistència a la doble preestrena del documental sobre sordceguesa 5-2=7

Realitzat per la productora banyolina Multisignes

La preestrena a Banyoles va comptar amb la presència d’unes 150 persones // Foto: Multisignes

Aquests darrers dies s’ha dut a terme la doble preestrena, a Banyoles i Barcelona, del documental sobre sordceguesa 5-2=7 realitzat per la productora banyolina Multisignes especialitzada en accessibilitat.

El primer passi va tenir lloc el passat 19 de juliol a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles amb l’assistència d’unes 150 persones, mentre la segona projecció es va fer el 25 de juliol al Centre Cívic Clariana de Barcelona, també amb un gran èxit d’assistència.

BANER_300X250

Durant la preestrena, els codirectors de 5-2=7, Anna Maria Martín i David Riera, van expressar la seva satisfacció per l’expectació que havia aixecat el projecte. 5-2=7 està plantejat des d’una mirada positiva: se centra en les capacitats de les persones amb sordceguesa. Martín va explicar que “la gent creu que les persones sordcegues no poden fer res. És veritat que tenen unes limitacions. Però, tot i les dificultats, amb els recursos necessaris poden fer moltes coses.” La sordceguesa és molt heterogènia i, per tant, cada persona té unes necessitats i unes habilitats diferents. “Es tracta d’oferir a cada persona els recursos que necessita perquè pugui gaudir de la màxima autonomia possible: la màxima expressió de llibertat per a qualsevol”, va afegir.

Per la seva banda, Riera va destacar que “5-2=7 no és un documental normal i corrent” Els motius són diversos. Per un costat, perquè “un gran volum d’imatge és conversa en llengua de signes. Es podria dir que és la llengua materna del documental. I això ja és partir d’una base diferent del que és habitual”. Per un altre, “perquè es tracta d’un documental totalment accessible: inclou audiodescripció, subtitulació i interpretació en llengua de signes. Tothom hi trobarà el recurs que necessita per accedir a la informació”. Martín i Riera van explicar que han aprofitat 5-2=7 per fer pedagogia global sobre accessibilitat.

5-2=7 va néixer entre 2013 i 2014 per la inquietud personal de Martín i Riera de fer visible una discapacitat sensorial tan desconeguda com la sordceguesa. El documental és el testimoni de persones amb aquesta discapacitat sensorial. Un testimoni del que es troben dia a dia, de les seves experiències i inquietuds, així com les del seu entorn: familiars i cuidadors. És un recull de diferents perfils i diferents realitats.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*