Un estudi revela que el 16% dels catalans d’entre 55 i 75 pateixen depressió després de la jubilació

Catalunya és una de les comunitats amb un índex més baix

catalunya símptomes depressió
Les persones grans han de tenir uns hàbits saludables // Foto: Arxiu

Segons l’estudi Jubillennials: l’impacte de la jubilació en la salut mental” realitzat per Vivaz, la marca d’assegurances de Salut de Línia Directa Aseguradora, Catalunya és una de les comunitats espanyoles amb menys símptomes de depressió entre la població de 55 a 75 anys.

L’estudi assenyala que tot i el bon estat de salut en general, la depressió i l’ansietat són patologies freqüents entre els espanyols de 55 a 75 anys. De fet, el 18,5% dels espanyols en aquesta franja d’edat té símptomes  depressius, un percentatge que en el cas de Catalunya, és del 16%, casi dos punts inferior a la mitja nacional.

BANER_300X250

Això suposa que els símptomes de depressió són més freqüents en aquesta franja de població que altres problemes mèdics aparentment més comuns com la falta d’audició (17,3%), els mals de cap (16,5%), les dolències coronàries (15,7%), o les respiratòries (11,4%).

És evident que promoure hàbits saludables abans i després de la jubilació és necessari per evitar el risc de patir algunes malalties. No obstant, encara existeix un gran número de catalans d’entre 55 i 75 anys que reconeix no portar un estil de vida del tot saludable. Així, el 23% confessa que menja de forma habitual grases, sucres i aliments processats, el 22% fuma tots els dies, el 18% afirma ser una persona sedentària que no fa exercici dorm mal o malament.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*