Un estudi recent revela que el TDAH és un trastorn cerebral i no del comportament

Hi han participat diverses institucions i investigadors catalans

tractament-tdah-realitat-virtual
S’utilitza la realitat virtual per pal·liar el TDAH // Foto: Hospital Vall d’Hebron

L’Hospital de Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari a través del seu Programa de TDAH del Servei de Psiquiatria, i investigadors de la Fundació IMIM de l’Hospital del Mar i de la UAB han col·laborat en un recent estudi en el que han participat 11 països que constata que el Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) és un trastorn cerebral i no del comportament.

Les conclusions d’aquest estudi s’han publicat a la revista “The Lancet” després d’analitzar imatges del cervell obtingudes per ressonància magnètica de 1.713 pacients amb TDAH i 1.529 persones sense aquest trastorn, amb edats entre els 4 i els 63 anys. Es tracta de la investigació més gran que s’ha fet mai sobre el trastorn, amb més de 3.200 persones examinades.

BANER_300X250

L’estudi emmarca clarament el TDAH dins el grup d’altres malalties psiquiàtriques que són fruit d’un retard en la maduració del cervell, com poden ser la depressió i el trastorn bipolar.

Cal recordar que el TDAH és actualment la patologia mental més diagnosticada a Catalunya, ja que afecta el 5% de nens i adolescents i es manté en més de la meitat dels pacients durant l’edat adulta. Els símptomes més habituals són la falta d’atenció, desorganització, falta de control dels impulsos, inestabilitat emocional i hiperactivitat.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*