Dijous, 2 desembre 2021
IniciInclusió SocialUn estudi recent revela que el TDAH és un trastorn cerebral i...

Un estudi recent revela que el TDAH és un trastorn cerebral i no del comportament

tractament-tdah-realitat-virtual
S’utilitza la realitat virtual per pal·liar el TDAH // Foto: Hospital Vall d’Hebron

L’Hospital de Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari a través del seu Programa de TDAH del Servei de Psiquiatria, i investigadors de la Fundació IMIM de l’Hospital del Mar i de la UAB han col·laborat en un recent estudi en el que han participat 11 països que constata que el Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) és un trastorn cerebral i no del comportament.

Les conclusions d’aquest estudi s’han publicat a la revista “The Lancet” després d’analitzar imatges del cervell obtingudes per ressonància magnètica de 1.713 pacients amb TDAH i 1.529 persones sense aquest trastorn, amb edats entre els 4 i els 63 anys. Es tracta de la investigació més gran que s’ha fet mai sobre el trastorn, amb més de 3.200 persones examinades.

fiare banca etica crowdfunding

L’estudi emmarca clarament el TDAH dins el grup d’altres malalties psiquiàtriques que són fruit d’un retard en la maduració del cervell, com poden ser la depressió i el trastorn bipolar.

Cal recordar que el TDAH és actualment la patologia mental més diagnosticada a Catalunya, ja que afecta el 5% de nens i adolescents i es manté en més de la meitat dels pacients durant l’edat adulta. Els símptomes més habituals són la falta d’atenció, desorganització, falta de control dels impulsos, inestabilitat emocional i hiperactivitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES