Un estudi recent revela que el TDAH és un trastorn cerebral i no del comportament

Hi han participat diverses institucions i investigadors catalans

tractament-tdah-realitat-virtual
S’utilitza la realitat virtual per pal·liar el TDAH // Foto: Hospital Vall d’Hebron

L’Hospital de Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari a través del seu Programa de TDAH del Servei de Psiquiatria, i investigadors de la Fundació IMIM de l’Hospital del Mar i de la UAB han col·laborat en un recent estudi en el que han participat 11 països que constata que el Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) és un trastorn cerebral i no del comportament.

Les conclusions d’aquest estudi s’han publicat a la revista “The Lancet” després d’analitzar imatges del cervell obtingudes per ressonància magnètica de 1.713 pacients amb TDAH i 1.529 persones sense aquest trastorn, amb edats entre els 4 i els 63 anys. Es tracta de la investigació més gran que s’ha fet mai sobre el trastorn, amb més de 3.200 persones examinades.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’estudi emmarca clarament el TDAH dins el grup d’altres malalties psiquiàtriques que són fruit d’un retard en la maduració del cervell, com poden ser la depressió i el trastorn bipolar.

Cal recordar que el TDAH és actualment la patologia mental més diagnosticada a Catalunya, ja que afecta el 5% de nens i adolescents i es manté en més de la meitat dels pacients durant l’edat adulta. Els símptomes més habituals són la falta d’atenció, desorganització, falta de control dels impulsos, inestabilitat emocional i hiperactivitat.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*