Dimecres, 22 març 2023
Dimecres, 22 març 2023
IniciInclusió SocialUn estudi recent revela que el TDAH és un trastorn cerebral i...

Un estudi recent revela que el TDAH és un trastorn cerebral i no del comportament

tractament-tdah-realitat-virtual
S’utilitza la realitat virtual per pal·liar el TDAH // Foto: Hospital Vall d’Hebron

L’Hospital de Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari a través del seu Programa de TDAH del Servei de Psiquiatria, i investigadors de la Fundació IMIM de l’Hospital del Mar i de la UAB han col·laborat en un recent estudi en el que han participat 11 països que constata que el Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) és un trastorn cerebral i no del comportament.

anunci guies d'arrel

Les conclusions d’aquest estudi s’han publicat a la revista “The Lancet” després d’analitzar imatges del cervell obtingudes per ressonància magnètica de 1.713 pacients amb TDAH i 1.529 persones sense aquest trastorn, amb edats entre els 4 i els 63 anys. Es tracta de la investigació més gran que s’ha fet mai sobre el trastorn, amb més de 3.200 persones examinades.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’estudi emmarca clarament el TDAH dins el grup d’altres malalties psiquiàtriques que són fruit d’un retard en la maduració del cervell, com poden ser la depressió i el trastorn bipolar.

Cal recordar que el TDAH és actualment la patologia mental més diagnosticada a Catalunya, ja que afecta el 5% de nens i adolescents i es manté en més de la meitat dels pacients durant l’edat adulta. Els símptomes més habituals són la falta d’atenció, desorganització, falta de control dels impulsos, inestabilitat emocional i hiperactivitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content