Més de 18.000 alumnes a Catalunya es converteixen en “activistes contra el bullying”

Participen al 33 Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació

alumnes activistes contra l'assetjament
El concurs s’ha realitzat en centres educatius de tot el territori nacional // Foto: ONCE

Un total de 18.510 alumnes i 396 professors de 222 centres educatius de Catalunya s’han convertit en ‘activistes contra l’assetjament’ gràcies a la seva participació en el 33 Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació, que convida a docents i estudiants a treballar i reflexionar sobre el bullying. El bullying escolar és un fenomen que afecta al 4% de l’alumnat, dels quals un 10% són menors amb discapacitat, segons dades del Ministeri d’Educació.

Aquest concurs és un programa de sensibilització educativa que pretén treballar de forma activa a l’aula el canvi d’actituds i l’actuació els alumnes per mantenir una convivència respectuosa.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Sota el lema “Som diferents, no diferents. Activistes contra l’assetjament”, el concurs ha ofert diferents eines per detectar, sensibilitzar i actuar contra les situacions d’assetjament que es puguin produir a l’escola.

Aquest programa s’ha portat a centres educatius de tot el territori nacional tant públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més de centres d’Educació Especial i Formació Professional.

BANER_300X250

Els estudiants de Primària  i Especial han realitzat un cartell publicitari de sensibilització contra l’assetjament, mentre els alumnes de l’ESO, FP i Batxillerat han gravat una peça audiovisual d’un minut on es mostra com passar a l’acció contra aquesta problemàtica.

El concurs estableix tres fases on el jurat anirà establint una selecció dels treballs que considerin millors: la fase provincial (més de març); la fase autonòmica (més d’abril) i la fase estatal (mes de maig).

Els guanyadors absoluts gaudiran durant un cap de setmana del Campus “Somos diferentes, no diferentes” que tindrà lloc a Madrid, i en el que viuran moments plens d’activitats i experiències innovadores, amb visites culturals i tallers.

D’altra banda en aquesta edició s’ha volgut potenciar la participació dels centres escolars i facilitar el treball dels professors i per això s’han gravat diversos casos pràctics en l’aula amb alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat. Amb aquestes gravacions s’han creat quatre peces audiovisuals disponibles a la pàgina web del concurs.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*