Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciAccessibilitat UniversalUn 75,9% de les persones amb discapacitat intel·lectual creu que s’hauria de...

Un 75,9% de les persones amb discapacitat intel·lectual creu que s’hauria de millorar l’accessibilitat dels processos electorals

Dincat elabora un estudi sobre el grau d’accessibilitat a les passades eleccions al Parlament de Catalunya

Persona amb discapacitat exercint dret votacio
Una persona amb discapacitat intel·lectual exercint el seu dret a vot // Foto: Dincat

Dincat ha elaborat un informe sobre el grau d’accessibilitat de les passades eleccions al Parlament de Catalunya per a les persones amb discapacitat intel·lectual que mostra que encara queda molt camí a recórrer en aquest àmbit.

Banner Aflorem 300x600_3

Si bé és cert que la gran majoria de les persones amb discapacitat intel·lectual que van exercir el seu dret a vot ha manifestat que li va resultar fàcil votar (85%), cal destacar que el 75,9% de les persones consideren que s’hauria de millorar aquesta accessibilitat per entendre millor el procés de votació i les propostes dels polítics.

En aquest sentit, les persones que han participat en l’estudi a través d’un petit qüestionari, han manifestat que els hauria agradat tenir més suports especialment relacionats amb el contingut polític (57%): entendre què diuen els partits polítics (16%), entendre els programes electorals (25%) i decidir a qui votar (16%). Un 11% reconeix també que li hagués agradat tenir suports previs per saber el lloc on votar.

De l’informe també destaca que un 45% dels enquestats va considerar que el sistema de vot per correu era molt complex i de difícil comprensió. De fet, més d’un 11% ha reconegut haver-se equivocat a l’hora d’exercir-lo. Recordem que aquest sistema de votació es va disparar en els últims comicis pel context de pandèmia que s’estava vivint el passat 14 de febrer.

ARC Soluciones publi

Aspectes a millorar

Dincat apunta que les valoracions aportades a l’estudi mostren clarament alguns aspectes d’accessibilitat que requereixen ser abordats de forma urgent de cara a futurs comicis. Estem parlant de garantir la plena accessibilitat del vot per correu i els programes electorals, així com evitar la vulneració al dret a la no discriminació de persones amb discapacitat, o garantir el dret a vot a través de les autoritzacions notarials.

En aquest sentit des de la federació s’està treballant en el disseny d’una senyalística i en l’elaboració d’un manual d’ús d’aquest material que posa a disposició dels organismes pertinents per avançar en aquesta línia i fer que els espais de votació siguin plenament accessibles.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES