Dijous, 13 juny 2024
IniciDESTACADESUn 55% dels catalans admet no estar conscienciat amb els problemes de...

Un 55% dels catalans admet no estar conscienciat amb els problemes de les persones amb mobilitat reduïda

L’informe "La Veu de l'Accessibilitat" de la Fundació Mutua de Propietarios, revela una escassa conscienciació social sobre les necessitats de les més de 340.000 persones afectades a Catalunya

catalans problemes persones amb mobilitat reduïda
Una dona en cadira de rodes intenta agafar un producte d’una estanteria // Foto: DSI

Només un 39% dels catalans aprova en conscienciació sobre els problemes que afronten les més de 340.000 persones amb mobilitat reduïda que resideixen a la comunitat autònoma. Aquesta és la principal conclusió de l’informe “La Veu de l’Accessibilitat”, elaborat per la Fundació Mutua de Propietarios amb l’objectiu d’oferir una nova perspectiva sobre la situació i la visibilitat d’aquest col·lectiu.

L’estudi posa de manifest la manca de sensibilitat de la societat davant les necessitats d’aquestes persones. El 46% dels catalans afirma haver observat situacions d’exclusió en les activitats socials cap a aquest col·lectiu, el que indica que encara no poden gaudir d’un estil de vida igual al de la resta de la població.

Els mitjans de comunicació: un reflex distorsionat

L’informe també s’analitza com les persones amb mobilitat reduïda són percebudes per la societat, una percepció en la qual els mitjans de comunicació juguen un paper important. Tot i que per al 83% dels catalans, els mitjans de comunicació i les xarxes socials no presten suficient atenció als problemes d’aquest col·lectiu, la realitat és encara més preocupant en el cas del cinema i les sèries.

PUBLICITAT

Segons l’estudi, les persones amb mobilitat reduïda no estan representades adequadament en el cinema, reproduint estereotips que no contribueixen a normalitzar la seva situació. Un 86% dels catalans es mostra crític amb aquesta representació, que, per a un 77%, no ha contribuït a normalitzar la seva situació.

Referents públics i la necessitat de sensibilització

L’estudi de la Fundació Mutua de Propietarios també ha identificat els personatges públics que, actualment, són un referent per a la societat en el món de la mobilitat reduïda. Un llistat que encapçala el polític Pablo Echenique, conegut per un 96% dels catalans, al que segueix el músic i actor Juan Manuel Montilla “El Langui” (71%).

Partint del fet que, en alguna etapa de la nostra vida, la majoria de les persones veurem alterada la nostra mobilitat, bé per l’edat o per alguna malaltia, l’estudi “La Veu de l’Accessibilitat” detecta una necessitat urgent de sensibilitzar a la societat sobre les barreres quotidianes que afronten les persones amb mobilitat reduïda. El 84% dels catalans està d’acord que caldria sensibilitzar més a la societat sobre aquestes barreres.

PUBLICITAT

En conclusió, l’estudi de la Fundació Mutua de Propietarios revela un panorama preocupant sobre la situació de les persones amb mobilitat reduïda a Catalunya. Cal un major esforç per a visibilitzar els problemes d’aquest col·lectiu i per a construir una societat més justa i inclusiva.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content