Dilluns, 5 juny 2023
Dilluns, 5 juny 2023
IniciSalut MentalUn 16,5% de la població podria patir símptomes de depressió degut a...

Un 16,5% de la població podria patir símptomes de depressió degut a la Covid-19

població símptomes depressió covid-19
El distanciament social del confinament pot afectar la salut mental // Foto: Korney Violin (Unsplash)

Fòrum Salut Mental ha alertat que la pandèmia del coronavirus pot provocar un augment dels problemes de salut mental i les addiccions. Segons diferents estudis que ha analitzat l’organització, entre un 16,5 i un 28,8% de la població podran patir símptomes de depressió i d’ansietat d’intensitat moderada-greu. 

Així mateix, l’organització adverteix que entre els subjectes que pateixen un trastorn de salut mental, l’impacte podria ser “encara més elevat”. Per aquest motiu, Fòrum Salut Mental demana al Govern que planifiqui una resposta amb els recursos necessaris per atendre l’increment dels problemes de salut mental i addiccions derivats de la pandèmia.

anunci guies d'arrel

Si es tenen en compte els estudis sobre l’impacte en la salut mental de pandèmies anteriors com la SARS al 2003 o el MERS al 2015,  i s’extrapolen a la pandèmia Covid-19 actual, que té una incidència més intensa, els problemes de salut mental en la ciutadania poden ser “més considerables”. En aquest sentit, responsables d’aquesta organització que aglutina a diverses entitats d’aquest àmbit, demanen que no es repeteixin les “grans” retallades que va patir el sector de la salut mental i les addiccions durant la crisi del 2008. 

Per això reclamen reforçar els serveis de proximitat i, de manera singular, els serveis comunitaris de salut mental que són “els que rebran les demandes i els efectes de la pandèmia de manera més intensa” i els que poden ajudar a articular el treball comunitari i en xarxa amb altres àmbits, serveis i entitats. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content