Dissabte, 16 octubre 2021
HomeAccessibilitat UniversalTurisme de Barcelona recull una menció especial de Nacions Unides per promoure...

Turisme de Barcelona recull una menció especial de Nacions Unides per promoure el turisme accessible

barcelona turisme menció especial nacions unides tursime accessible

El president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, va recollir ahir la menció especial Accessible Tourism Destination (ATD19) de Nacions Unides (OMT) en reconeixement a l’esforç de Barcelona per promoure el turisme accessible i fer possible que el visitant, independentment, de les seves capacitats físiques, sensorials o cognitives pugui gaudir de la destinació. L’acte es va produir en el Centre de Convencions de IFEMA a Madrid, en el marc de la fira FITUR.

Torres va afirmar que “l’accessibilitat a Barcelona és una carrera de fons que va començar amb els Jocs Olímpics i Paralímpics el 1992. La ciutat ha viscut, durant tot aquest temps, una gran transformació que en certa manera ha marcat el desenvolupament urbanístic de la ciutat”. Per Torres “el públic amb necessitats d’accessibilitat és un segment cada vegada més nombrós i Turisme de Barcelona treballa en la promoció de Barcelona com a ciutat accessible per tots els que ens visiten des del programa Barcelona Sustainable Tourism (BST) amb l’objectiu de projectar la ciutat com a destinació preferent per el turisme sostenible i accessible”.

El primer premi es va concedir a Turismo Portugal com a millor destinació accessible mentre que Thrissur, India ha rebut la distinció com a destinació emergent. 

Les dades del turisme accessible

Es calcula que 1 de cada 4 famílies té una persona amb discapacitat la qual cosa significa el 33% de la població. Segons l’Observatori d’accessibilitat del turisme a Espanya, el 72% de els persones amb discapacitat viatgen almenys dues vegades l’any; el 60% de les persones que viatgen son dones amb una mitjana d’edat de 45 anys amb estudis universitaris i gasten un 30% més que les persones sense discapacitat. 

Barcelona és una de les ciutats més accessibles d’Europa amb un 92% de les vies públiques accessibles; el 91% de les estacions de metro equipades amb ascensors; el 100% dels autobusos equipats amb rampes retràctils així com parcs amb àrees especials de joc per infants amb necessitats especials, hotels i locals de concurrència pública accessibles. El segment del turisme accessible és cada vegada més ample, a Europa el 14% de les persones de més de 65 anys tenen discapacitat, això significa un de cada 7. Turisme de Barcelona treballa en la promoció de Barcelona com a ciutat accessible i el 2012 va crear el programa ‘Barcelona Sustainable Tourism’ (BST) per projectar la ciutat com una destinació preferida pel turisme sostenible i accessible. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES