La tradicional Fira de la Candelera de Molins de Rei posarà l’accent en la inclusió de les persones amb discapacitat

Incorporarà el llenguatge de signes i les franges sense soroll

fira candelera molins de rei inclusió persones discapacitat
Acte de presentació de la nova edició de la Fira de la Candelera // Foto: Ajuntament Molins de Rei

Molins de Rei està a punt de celebrar la tradicional Fira de la Candelera, un esdeveniment ple d’activitats i que culminaran amb l’obertura del recinte firal els dies 31 de gener, 1 i 2 de febrer. Durant aquesta edició es posarà un accent especial a valors com la sostenibilitat, la solidaritat i la inclusió de persones amb diversitat funcional.

En relació al caràcter inclusiu la Fira incorporarà traducció simultània en llenguatge de signes en alguns actes com el pregó i per què fixarà cada dia de 17h a 19h una franja sense soroll a les atraccions firals per tenir en compte les persones que pateixen autisme o altres patologies mentals.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’altra banda, també es farà un concert solidari a càrrec del grup ‘Els Pets’ que faran el seu darrer concert de la gira SOM. Els diners recaptats es destinaran a la associació Salut Mental del Baix Llobregat, amb secció local a Molins de Rei.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha afirmat que “aquesta edició de la Fira combina la consolidació dels canvis d’imatge i d’estructura de l’any passat amb una nova visió més orientada a les persones i a la societat, posant l’accent en aquells temes inclosos en els Objectius de Desenvolupament Sostenible”. Paz també ha subratllat que la Candelera mira al futur i “té encara marge de creixement i de millora, i estem treballant per què en els propers anys tinguem disponible la planta baixa del Molí per donar sortida a encara més activitats i projectes relacionats amb la Candelera”.

BANER_300X250

De la seva banda, el regidor de Fira, Pep Puiggarí, ha agraït l’esforç a totes les persones que estan participant en l’organització de l’esdeveniment. El regidor ha volgut “donar continuïtat als canvis aplicats a l’edició anterior per assegurar que es consoliden i en tot cas buscar aquells punts de millora que permeten enriquir el projecte” i ha reivindicat els orígens de la Fira en moments complicats pel sector primari “mantenint moltes activitats tradicionals que formen part de la nostra essència”.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*