24.7 C
Barcelona
Divendres. 3 juliol, 2020
Inici Recerca Troben noves dianes terapèutiques per tractar la memòria a la síndrome de...

Troben noves dianes terapèutiques per tractar la memòria a la síndrome de Down

dianes terapèutiques memòria sindrome down
Equip d’investigació de la recerca // Foto: IMIM

Un equip d’investigadors liderat per la Dra. Victoria Puig de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) en el que també ha participat el Centre de Regulació Genòmica (CRG), ha estudiat les bases neurals de la discapacitat intel·lectual en ratolins amb síndrome de Down i ha descobert que les xarxes neuronals de circuits cerebrals rellevants per la memòria i l’aprenentatge estan massa activades i que la connectivitat dels circuits és deficient.

Així mateix, els investigadors han observat que l’activitat neural durant el son és anormal i probablement interfereix en la consolidació de la memòria. L´estudi inclús ha identificat biomarcadors en els ritmes cerebrals que poden predir els dèficits de memòria dels ratolins que es corregeixen amb un tractament crònic amb un component natural del té verd, la epigalocatequina gal·lat, que ja sabem per altres estudis que millora la funció executiva en adults amb síndrome de Down.

Aquesta és, per tant, la primera vegada que algú observa com el cervell del ratolí respon al tractament crònic amb epigalocatequina gal·lat a un nivell funcional en condicions de trisomia.

“Aquests resultats suggereixen que tant la hiperactivitat de xarxes neuronals com les deficiències en la connectivitat de circuits cerebrals específics són possibles mecanismes disfuncionals que contribueixen en els dèficits de memòria en la síndrome de Down i, per tant, obren noves possibilitats terapèutiques pel tractament de la discapacitat intel·lectual” explica la Dra. Victoria Puig.

Segons la Dra. Mara Dierssen del Laboratori de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del CRG: “Aquest estudi descriu en profunditat les anomalies neurofisiològiques presents en diferents estats cerebrals en ratolins model de síndrome de Down i dona claus per comprendre els mecanismes cel·lulars subjacents a les millores de la funció executiva observades en persones amb síndrome de Down després del tractament crònic amb epigalocatequina gal·lat”.

Finalment la Dra. Maria Alemany, primera signant del treball i investigadora també del Grup de recerca en Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes de l’IMIM explica “que el grup està avaluant els efectes que té l´estimulació cognitiva durant el desenvolupament cerebral en l´activitat neuronal dels ratolins amb síndrome de Down. Això és rellevant per comprendre els mecanismes cel·lulars de l’estimulació cognitiva que es fa servir habitualment en persones per millorar la discapacitat intel·lectual”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

El Centre d’Atenció Diürna d’ASPID reprèn l’activitat en un entorn segur pels usuaris

El Centre de dia Candi Villafañé d’ASPID ha reprès l’activitat presencial després d’haver implementat tots els protocols...

Una mirada personal a l’escola inclusiva

La meva experiència en una USEE (Unitat de Suport Educatiu Especial) va començar l’any 2012, a l’Institut...

La incertesa pel coronavirus obliga a suspendre la tercera edició de l’Inspira Festival Inclusiu 2020

La Fundació MAP i l'Ajuntament de Ripoll han decidit no celebrar la tercera edició de l'Inspira Festival...

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...