Dimecres, 19 gener 2022
IniciCulturaInvestiguen l’efecte del te verd sobre els trets facials de les persones...

Investiguen l’efecte del te verd sobre els trets facials de les persones amb Síndrome de Down

trets facials persones síndrome down
La investigació vol fotografiar a 300 persones de 0 a 18 anys // Foto: Down Catalunya

Com a continuació de l’estudi sobre l’efecte de l’EGCG dut a terme pel Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) on es va poder veure que, a banda del desenvolupament del cervell, la substància del te verd també podria tenir algun efecte sobre la forma de la cara, un equip del CRG de Barcelona ha iniciat una investigació per analitzar els efectes de l’epigalocatequina gal.lat (EGCG) sobre els trets facials i els ossos de les persones amb síndrome de Down.

L’EGCG és la substància del te verd que s’ha demostrat que té un efecte positiu en la capacitat cognitiva de les persones amb trisomia 21, ja que corregeix l’excés de producció de la proteïna generada pel gen DYRK1A (degut a que es troba triplicat al cromosoma 21) i això redunda en una millora de la connectivitat neuronal.

La intenció de l’equip d’investigadors liderats per la biòloga Neus Martínez-Abadias, és d’entrada quantificar els trets facials associats a la síndrome de Down, mitjançant la realització de fotografies en tres dimensions a una àmplia mostra de població.

L’objectiu és fotografiar 300 infants, i per tant analitzar els seus rostres; han de ser joves entre 0 i 18 anys, amb i sense síndrome de Down. Els investigadors també inclouran en aquesta mostra persones que pateixen una malaltia rara anomenada deleció del DYRK1A, i que en comptes d’un excés el que tenen és un dèficit d’aquesta proteïna.

Amb l’anàlisi d’aquestes imatges es podrà comprovar si efectivament, a banda de millorar algunes capacitats cognitives, l’EGCG també té un efecte sobre la morfologia de cara i ossos.

Down Catalunya col·labora amb aquest estudi buscant dins i fora de les seves entitats famílies amb fills amb SD que vulguin ajudar a dur a terme aquesta investigació, amb la realització d’una breu sessió fotogràfica.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content