Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALDurant el 2019 es van internar 14 persones amb discapacitat al CIE...

Durant el 2019 es van internar 14 persones amb discapacitat al CIE de Zona Franca

persones discapacitat cie zona franca
Entrada del CIE de Zona Franca a Barcelona // Foto: Migra Studiun

La Fundació Migra Studium ha denunciat, a través dels seu informe anual, que durant el 2019 es va seguir internant a persones amb problemàtiques psiquiàtriques i amb discapacitat al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona.

Segons aquest estudi, al llarg de l‘any Migra studium va visitar 14 persones que presentaven malalties físiques i 14 algun trastorn o malaltia mental. Al novembre del 2019, Migra Studium va denunciar davant l’autoritat judicial la presència d’un intern que presentava una discapacitat auditiva i d’expressió oral (sordmudesa), que malgrat tots els esforços esmerçats va ser mantingut al CIE i finalment expulsat al seu país d’origen. Igualment es va fer amb interns amb transtorns psiquiàtrics. 

El Defensor del Pueblo ha reiterat que el CIE no és el lloc per aquestes persones: “s’ha tornat a insistir a les autoritats policials que no es considera que els centres d’internament reuneixin els requisits mínims per a albergar a ciutadans que compten amb problemes psiquiàtrics, per la qual cosa ha reiterat la necessitat d’adoptar les mesures necessàries per evitar l’internament d’aquests ciutadans en aquests centres”.

A mitjans de març d’aquest any, Migra Studium, juntament amb altres entitats, demanàvem el tancament del CIE de la Zona Franca per la situació generada arran de la pandèmia, que impossibilitava les expulsions. El dia 19 de març de 2020, després de molta pressió, els últims estrangers interns al CIE van ser posats en llibertat.

Migra Studium considera que mantenir el CIE operatiu no només és ineficient, sinó profundament injust, ja que és un espai d’arbitrarietat i de vulneració de drets.

Per això, un any més Migra Studium ha demanat el tancament definitiu del CIE de la Zona Franca i l’aposta per una política migratoria basada no pas en l’hostilitat sinó en l’hospitalitat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content