Trobada a Barcelona dels operadors de transport públic per tractar d’eliminar les barreres físiques

FGC i TMB acullen una reunió de la Comissió d’Accessibilitat Universal d’ATUC

transport públic eliminar barreres físiques
La trobada tractarà sobre l’accessibilitat dels transports públics // Foto: TMB

Els operadors de transport públic Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) acullen a les seves instal·lacions a Barcelona els dies 13 i 14 de juny, una reunió de la Comissió d’Accessibilitat universal d’ATUC (Asociación de Transportes Públicos Urbanos y Metropolitanos).

La trobada (se’n celebren dues cada any a diferents seus) combina les visites tècniques amb presentacions i debats al voltant de la situació actual de l’accessibilitat al sector i del seu futur, sempre tenint en compte el concepte d’universalitat i, per tant, la voluntat d’eliminar totes les barreres tant físiques com comunicatives i d’actitud.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El programa comença aquesta tarda amb una visita al Centre de Control Integrat d’FGC a Rubí, seguida d’un recorregut per la cotxera de línies automàtiques del metro de Barcelona situada a Zona Franca. Després, la comissió arribarà a l’estació de metro Fira (L9 Sud), on coneixerà nous sistemes de senyalització digital accessibles, i acabarà al telefèric de Montjuïc, un exemple de transport d’oci adaptat. Els desplaçaments entre instal·lacions es faran amb un autobús elèctric de TMB 100% accessible.

Estratègies i innovació per eliminar tot tipus de barreres

El divendres estarà destinat a presentar projectes i estratègies en el camp de l’accessibilitat per donar el màxim nivell de servei a tots els usuaris dels transports de zones urbanes i periurbanes. En aquest sentit, es vol incidir a no oblidar que, a més de les barreres físiques, les de comunicació i les d’actitud també condicionen l’ús del transport per a moltes persones. Presentaran ponències tant FGC com TMB i també Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

BANER_300X250

Els dos operadors amfitrions de la comissió de l’ATUC tenen un llarg recorregut en l’esforç per convertir les seves xarxes en completament accessibles: el 100% dels trens i estacions de la xarxa d’FGC estan adaptats a les persones amb mobilitat reduïda; pel que fa a TMB, el 100% de la flota d’autobusos i el 91% de la xarxa de metro són accessibles. Totes dues empreses formen part de l’ATUC, que compta amb més de 70 membres a tot l’Estat (entre operadors d’autobusos, de ferrocarrils, de metros i de tramvies). Aquests socis superen els 40.000 treballadors i transporten cada any més de 2.800 milions de passatgers.

FECETC_Banner_fira si i millor

  1. Quan es posarà en marxa l’estació nova de Cambrils? Per què està paralitzada? L’estació de sempre no és accessible ni té servei Atendo. Ara diuen que al 2021, però des del 2013 que ho van ajornant, i l’estació està a punt per poder funcionar.
    Gràcies per endavant,
    Isabel Casadevall

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*