L’Ajuntament de Barcelona presenta un primer diagnòstic sobre l’accessibilitat del transport públic de la ciutat

Emmarcat dins el Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona

ajuntament barcelona primer diagnòstic accessibilitat transport públic
Roda de premsa on es va presentar el diagnòstic del transport públic // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat recentment el primer diagnòstic d’accessibilitat sobre el transport públic de la ciutat, un estudi realitzat a través de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) que s’emmarca dins el Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona 2018-2026.

L’estudi el van presentar en roda de premsa la tinenta de Drets Socials i presidenta de l’IMPD, Laia Ortiz, la comissionada de diversitat funcional, Gemma Tarafa i el gerent de l’IMPD, Ramon Lamiel.

BANER_300X250

L’objecte d’estudi han estat els elements d’accessibilitat de les cinc grans xarxes principals de transport de Barcelona com són les parades de metro (TMB), Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Renfe, Tram i autobús (TMB). Els elements que s’han tingut en compte a l’hora de fer la valoració han estat tant les mesures d’accessibilitat física, com l’accessibilitat comunicativa i dels productes.

Una de les dades més rellevants de l’estudi és que el 91% de la xarxa ferroviària de la ciutat compta amb itineraris accessibles (l’itinerari inclou el pas per l’accés, el vestíbul i l’andana) Quant a les xarxes de transport públic, l’estudi conclou que el 91% estacions de metro tenen itineraris accessibles; el 95% estacions de Ferrocarrils de la Generalitat tenen itineraris accessibles; el 89% estacions de Renfe tenen itineraris accessibles; i el 92% estacions de Tram tenen itineraris accessibles.

L’estudi també analitza els diferents elements que tenen relació amb l’accessibilitat a les parades del bus i posa de relleu que el 100% dels autobusos de Barcelona ja disposen de sistemes d’accessibilitat.

El Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona 2018-2026 es va presentar al maig del 2017 i està en procés d’analitzar ara tots els serveis que es presten a la ciutadania, ja siguin públics o privats, revisant la seva accessibilitat física, comunicativa i dels productes que ofereixen per garantir que efectivament es troben a l’abast de tothom.

L’objectiu d’aquest pla és aconseguir que Barcelona sigui una ciutat universalment accessible l’any 2026. En aquest sentit l’Ajuntament ha contractat a 38 persones amb diversitat funcional que es trobaven a l’atur, i que abans que acabi aquest any hauran completat la radiografia de la ciutat.

Aquesta radiografia inclou, a més de les dades sobre transport públic que s’han presentat en aquesta ocasió, la via pública, edificis i serveis tan diversos com per exemple 47 teatres, 61 museus, 23 cinemes, 13 oficines d’atenció al ciutadà, 79 edificis universitaris, 404 centres públics adscrits al Consorci d’Educació de Barcelona, 52.787 establiments comercials, 55 establiments hotelers, 26 centres esportius municipals, 56 centres d’atenció primària, 40 mercats, 50 centres cívics, 42 camps esportius de districte, 40 biblioteques, els 39 centres de serveis socials i 38 serveis socials especialitzats més com residències i serveis a la infància, entre d’altres.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*