Trenta-cinc persones amb discapacitat participen en un projecte cultural d’ASPID i la Fundació Orfeó Lleidatà

El projecte “Junts” es va presentar ahir a l’Orfeó Lleidatà

persones-discapacitat-projecte-cultural-aspid-junts
L’acte de presentació es va fer a les instal·lacions de l’Orfeó Lleidatà // Foto: ASPID

La seu de l’Orfeó Lleidatà va acollir ahir a la tarda la presentació, per part d’ASPID i la Fundació Orfeó Lleidatà, del projecte cultural “Junts”, una iniciativa destinada a promoure la integració social de les persones amb discapacitat a través de la cultura.

L’acte, desenvolupat en el marc del 25è aniversari d’ASPID i del Dia de la Música, ha inclòs una breu presentació del programa “Junts” a càrrec de Bibiana Bendicho, presidenta d’ASPID, i d’Antoni Soliva, president de la Fundació Orfeó Lleidatà; la projecció d’un vídeo sobre el projecte; un concert conjunt del Cor d’ASPID i del Cor Prejove de l’Orfeó Lleidatà, i un relat sobre l’experiència a càrrec d’alguns dels tècnics i usuaris que hi han participat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Bibiana Bendicho, presidenta d’ASPID, va explicar que “Junts” s’adreça a persones amb gran dependència que, gràcies al projecte, tenen l’oportunitat de fer diverses activitats culturals enriquidores, “interactuant amb joves i assolint una millor qualitat de vida”. La iniciativa també és una eina, ha dit, ”per ajudat a fer visibles les necessitats d’aquest col·lectiu”.

Antoni Soliva, president de la Fundació Orfeó Lleidatà, va destacar que la col·laboració entre els dos cors és una experiència molt valuosa, ja que suposa “sumar capacitats i enriquir-se mútuament”. Rafael Oncins, director de responsabilitat social corporativa de Plusfresc, va afegir que la seva entitat col·labora en aquests projectes per “assolir una ciutat més integradora i inclusiva, on la gent s’hi senti bé i s’hi quedi a viure”.

BANER_300X250

Un total de 35 usuaris del Centre de Dia d’ASPID han participat ja en el projecte, que s’ha concretat en quatre àmbits; la música (cant coral), el teatre, la poesia i les arts plàstiques (ceràmica). La part musical s’ha treballat conjuntament amb el Cor Prejove de l’Orfeó Lleidatà, entitat que també ha cedit les instal·lacions per fer els tallers de teatre i de ceràmica.

Alguns d’aquests usuaris d’ASPID que han participat en el projecte “Junts” van explicar les seves vivències personals durant l’acte de presentació. Algunes de les seves obres artístiques fetes amb fang es podran veure a una exposició que també acollirà l’Orfeó Lleidatà del 12 al 26 de juny.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*