Tot preparat a Sort per acollir dissabte la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya

Amb el lema “Parlar i escoltar, salva vides”

sort-dia-mundial-salut-mental-2019

Està previst que més de mig miler de persones es donin cita al Parc del Riuet de Sort per participar en la celebració de l’acte central de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya, que enguany està coorganitzat per l’Associació Salut Mental Pallars i la Federació Salut Mental Catalunya.

L’acte comptarà amb la presència i participació de l’alcalde de Sort, Raimon Monterde, la consellera de Salut, Alba Vergés i el secretari general d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, entre d’altres autoritats.

BANER_300X250

L’acte començarà a les 11.30 hores. Després d’una actuació de les Entelades, es farà la lectura del manifest per part de sòcies i socis de l’Associació Salut Mental Pallars, i posteriorment tindran lloc els parlaments institucionals. Un cop acabats, hi haurà una nova actuació de les Entelades; l’activitat “Retalls de vida” i un cercavila amb els gegants de Sort i un dinar popular que tancarà la jornada.

Aquest any l’acte posarà l’accent en la importància de treballar per la prevenció de la mort per suïcidi, donat que és la primera causa de mort prematura entre els joves a Catalunya. En aquest sentit motiu, la Federació Salut Mental Catalunya, amb la col·laboració de les entitats “Després del Suïcidi – Associació de Supervivents” (DSAS), Associació per a la Prevenció del Suïcidi i l’Atenció al Supervivent (APSAS) i Mans Amigues – Dol per Suïcidi (DSMA), va posar en marxa el mes de setembre la campanya “Parlar i escoltar, salva vides”, amb l’objectiu de millorar la informació i prevenció de la mort per suïcidi, i oferir un recull de recursos i entitats que treballen per donar suport i sensibilitzar sobre aquesta problemàtica de salut mental al territori.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*