Diumenge, 7 març 2021
Inici Drets Denuncien que el preu de la plaça concertada en un centre residencial...

Denuncien que el preu de la plaça concertada en un centre residencial està un 12% per sota del seu cost

Pamplona-preu-centre-residencial-sota-cost
La jornada s’ha celebrat aquest matí a Pamplona // Foto: CEDDD

El president de l’Associació Navarresa d’Entitats Assistencials (Anea), Rafael Sánchez-Ostiz, ha denunciat avui en una jornada organitzada pel Cercle Empresarial d’Atenció a la Dependència (CEAPs) a Pamplona, que el preu de la plaça concertada residencial està un 12% per sota del cost dels serveis que ofereix. De fet, ha explicat que la infrafinanciació d’aquestes places “porta a que siguin les persones grans que accedeixen als centres de forma privada, els que financien el manteniment d’aquests centres”.

Un estudi de la CEAPs reflecteix la realitat de l’aplicació de la Llei de Dependència a Espanya i les diferències que existeixen en l’aplicació del model i la financiació en les diferents regions espanyoles.

El president d’Anea ha explicat que “aquesta diferència és nota sobre tot a les zones ciutats on el manteniment dels centres residencials és més costós i això ha dut a moltes residències a no presentar-se als concursos per no poder mantenir les places al preu establert actualment”. 

ARC Soluciones publi

Com a solucions a aquesta situació en aquest tipus de centre residencial, durant la jornada s’ha apuntat una revisió de l’Acord Marc vigent, i una millora del finançament de la Prestació Vinculada al Servei, coneguda com PEVS . “Les PEVS és una quantitat econòmica que l’usuari rep directament a la butxaca de manera directa vinculada al servei que vol rebre. És a dir, li atorga llibertat de decisió de quina atenció desitja i on desitja rebre-la “, explicava el president d’Anea.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES