Dissabte, 4 desembre 2021
IniciInclusió LaboralLa fira d’ocupació “Sí, i millor” per a persones amb discapacitat oferirà...

La fira d’ocupació “Sí, i millor” per a persones amb discapacitat oferirà un ampli programa d’activitats

Se celebra del 9 a l’11 de novembre a Fira de Barcelona, dins el Saló de l’Ocupació

fira d'ocupació si i millor persones amb discapacitat
Cartell de la fira d’ocupació ‘Sí i millor’ per a persones amb discapacitat // Foto: FECETC

La Fira d’ocupació “Sí, i Millor! di-Capacitat i Talent, que vol ajudar les persones amb discapacitat a trobar feina, tornarà els dies 9, 10 i 11 de novembre al Recinte Firal de Montjuïc de Fira de Barcelona, dins el Saló de l’Ocupació.

Fins ara han confirmat la seva assistència i/o suport una vintena d’empreses, entre empreses ordinàries i Centres Especials de Treball (CET), d’entre les quals destaquen noms com Carrefour, Agbar, Zurich Insurance, Norsk Hydro Aluminios, Encofrados Alsina, Grupo Iman, DKV Seguros, Freematica i Fundació ‘La Caixa’, entre d’altres.

fiare banca etica crowdfunding

Organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), la fira ocuparà més de 250 metres quadrats de superfície i vol respondre a les necessitats específiques d’un col·lectiu que ha patit de forma especial els estralls de la crisi sanitària. Algunes dades: la taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat a Espanya és del 25’9% (segons dades de l’INE del 2019), mentre que a la població sense discapacitat és del 66,9%. Pel que fa a la taxa d’atur, la de les persones amb discapacitat és del 23,9%, 10 punts  superior a la de la població en general.

“Ens fa molta il·lusió poder anunciar una nova edició de la Fira, ja que ha demostrat ser molt útil per a les persones que volen accedir a una feina o canviar a una de millor; aquí troben suport i oportunitats reals de canvi a la seva vida, perquè la inclusió laboral és clau per a la inclusió social”, afirma el president de FECETC, Josep Roset.

A més d’espai per a entrevistes personals, recollida de currículums i assessorament directe a candidats, la fira tindrà enguany com a novetat l’anomenat ‘Punt de Trobada CET’, on diversos Centres Especials de Treball exposaran i donaran visibilitat als seus productes.

D’altra banda, s’han preparat un programa d’activitats, obertes a tothom (pot patir algunes variacions), a càrrec de persones amb discapacitat i empreses que són exemple d’iniciativa, constància i esforç per la inclusió laboral, amb èxit, del col·lectiu.

El certamen compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la secretaria tècnica de la fundació CIES (Centre d’Investigació d’Economia i Societat). Per segon any consecutiu se celebrarà dins el Saló de l’Ocupació i ho farà a l’espai  TalentxBCN, espai d’unió entre aquest certamen i BizBarcelona, una doble cita firal on confluiran més de 260 activitats programades -conferències, debats, tallers, assessorament, networking- que ajudaran a donar visibilitat al “Talent inclusiu”.

Per això, i perquè la pandèmia va clarament a la baixa, l’organització preveu millorar les xifres de visitants del 2020 i superar els seus resultats, de més d’un centenar d’entrevistes de treball (una part en format virtual, d’altres de presencials per mitjà d’un speed dating) entre persones amb discapacitat que busquen feina i empreses amb ofertes d’ocupació.

En paral·lel, es van recollir més de 200 currículums a la plataforma virtual i es va orientar, revisar el currículum i atendre les consultes de desenes de demandants d’ocupació sobre els serveis d’inclusió que ofereix la federació.

La Plataforma ‘Club de feina ‘Sí, i millor’’ està oberta per incorporar totes les persones amb discapacitat que estiguin buscant feina i les empreses que fan ofertes de feina.

Un programa ampli i divers

La nova edició de la fira ha preparat un complet programa d’activitats que inclou diverses xerrades, un col·loqui d’universitats, una conversa entre el president de la FECETC, Josep Roset, i el president del COCARMI, Antonio Guillén, i una exposició de productes fets pels CET de la federació, entre altres.

D’altra banda, la fira serà també un espai de networking entre empreses i on aquestes podran informar-se de com complir la quota de reserva d’ocupació per al col·lectiu amb discapacitat. Amb la fira s’avança, a més, en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU, ja que s’incideix, entre d’altres, en l’Objectiu 8 de Treball decent i creixement econòmic, l’Objectiu 10 de Reducció de les Desigualtats i en el 17 d’Aliances per aconseguir els objectius.

Secció patrocinada per:

FECETC color logo
https://fecetc.org

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES