TMB celebra una jornada d’informació i sensibilització sobre la salut mental a les estacions de metro

Dins de la campanya “Mou-te per la salut mental”

moute tmb salut mental transports barcelona
Cartell de la campanya de salut mental // Foto: Salut Mental Catalunya

Durant tot el dia d’avui Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Salut Mental Catalunya (SMC) durant a terme la campanya “Mou-te per a salut mental” que inclou un conjunt d’activitats centrades a informar i sensibilitzar sobre la salut mental.

Set entitats de la xarxa de salut mental (Associació Aprenem per a la Inclusió de les Persones amb TEA, Federació Salut Mental Catalunya, Fundació Els Tres TuronsObertament, PREAD, ASSADEGAM i Ràdio Nikòsia) oferiran als viatgers que passin per les estacions de metro de Clot, Arc de Triomf i Universitat, diverses activitats de conscienciació.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquesta campanya, que arriba a la vuitena edició, és una iniciativa dels treballadors de TMB, que cada any escullen una causa solidària com a acció social de la companyia. Enguany ha estat la prevenció en salut mental, la lluita contra l’estigma, el model d’atenció comunitària, l’apoderament, la recuperació i el col·lectiu d’infants i joves els eixos de les diverses propostes que faran visible la tria solidària del col·lectiu professional del metro.

La campanya s’ha presentat oficialment a les 10 hores a l’estació de metro d’Arc de Triomf (L1). L’acte ha comptat amb la presència del conseller delegat de TMB, Enric Cañas, i la vocal de la junta executiva de Federació SMC, Enriqueta Vidal, en el marc de les dues activitats que es duran a terme en aquesta estació.

BANER_300X250

Entre les 10 i les 18 hores, a l’estació de metro d’Arc de Triomf (vestíbul L1 c/ Nàpols), hi haurà una exposició gràfica sobre estigma i salut mental, acompanyada d’un joc interactiu (activitat organitzada per l’entitat antiestigma Obertament) i un espai lliure d’estrès per seure, descansar i parlar sobre tot allò que pot provocar-lo (activitat organitzada per les entitats PREAD i ASSADEGA’M).

També de 10 a 18 hores, el vestíbul d’enllaç de l’estació de metro de Clot entre la L1 i la L2 acollirà diverses activitats a càrrec de l’Associació Aprenem de persones i famílies amb Trastorn de l’Espectre Autista: elaboració de xapes, habilitació d’un espai per penjar missatges sobre la diversitat i un photocall per compartir les fotografies a les xarxes socials.

La resta d’activitats de la jornada es desenvoluparan al vestíbul principal de l’estació de metro d’Universitat de la L2: Tertúlia de ràdio sobre la salut mental a càrrec de l’Associació socio-cultural Radio Nikosia, en directe de 10h a 12h; venda de llibres sobre salut mental i emocions, de 10 a 19 hores (a càrrec d’Obertament); el contacontes “Fuig, bèstia!” sobre la tristor i la por, destinat a un públic infantil de 17:30 a 18:20 hores (a càrrec de la Federació SMC), i l’sketch teatral “Kit de construcció: Referent identitats”, representat per membres dels grups de teatre inclusiu Teatro de Pacotilla i Els 6 sentits, a partir de les 18:30 hores amb diverses repeticions (activitat de la Fundació Els Tres Turons).

Al llarg de tot el dia, es farà campanya de difusió i comunicació de les activitats a les xarxes socials amb els hashtags #DiaMundialSalutMental #Trialatevacausa #GenTMB i #metrobcn.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*