Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciGENT GRANLes residències de Catalunya faran un test ràpid d’antígens a totes les...

Les residències de Catalunya faran un test ràpid d’antígens a totes les persones que visitin residents

Com a nova mesura per frenar el creixements de contagis

test ràpid antígens residències
Abans de visitar els seus familiars, les persones hauran de fer un test ràpid // Foto: gencat

El Departament de Salut farà un test ràpid d’antígens (TAR) a tots els ciutadans que visitin persones que viuen a centres residencials. Si el resultat del cribratge és positiu no s’autoritzarà la visita i es derivarà el familiar al seu centre d’atenció primària. Aquesta és una de les novetats del pla per intensificar les mesures per frenar el creixement de contagis de la Covid-19 en aquesta fase d’alta transmissió comunitària.

El Departament també ha posat en marxa un cribratge universal amb PCR amb mostra nasal a tots els residents de totes les residències de gent gran o habitatge de persones amb discapacitat amb l’objectiu de poder prendre mesures adients per frenar l’entrada del virus.

Paral·lelament, es manté el cribratge als professionals que treballen en una residència de gent gran o habitatge de persones amb discapacitat, amb una periodicitat setmanal independentment del risc de rebrot. En el cas de trobar un cas positiu en algun treballador, s’ampliarà el cribratge amb PCR a totes les persones residents.

TEST D’ANTÍGENS I ALTRES MESURES DE SEGURETAT

A més del test d’antígens i el cribatge PCR, també es reforcen les mesures de prevenció, seguretat, higiene i ventilació de les residències, així com també mesures per garantir la seguretat dels circuits de bugaderia, de residus i de cuina.

A més, per donar resposta efectiva als brots en l’àmbit residencial, s’activa un Equip d’Intervenció Ràpida Territorial que és l’encarregat d’establir un sistema de gestió de fluxos per si cal fer derivacions o bé un reforç a l’AP o des d’un centre d’atenció intermèdia de referència.

Pel que fa a les visites, les residències verdes i taronges seguiran facilitant un mínim d’una visita setmanal mentre que les que es trobin en vermell hauran de facilitar eines telemàtiques per tal que el resident i la família es puguin comunicar de forma àgil.

Un altre dels canvis és que en un període de 15 dies revisables, se suspenen de les sortides curtes, és a dir, de menys de tres dies, dels residents.

Aquest pla es desenvolupa en paral·lel a tota l’estratègia de vacunació contra la Covid-19.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content