TEB presenta la Guia útil de la Renda 2017 per a persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies

Elaborada per TEB Gestió amb el suport de l’assessoria Coma&Roig

guia renda discapacitat intel·lectual famílies
La xerrada va servir per aclarar alguns dubtes // Foto: Grup TEB

Coincidint amb el període de presentació de la declaració de la Renda 2017, AFAT (Associació de Famílies i Amics del TEB) va organitzar la setmana passada la primera xerrada del cicle Espai Famílies d’enguany al voltant de la “Fiscalitat per a persones amb discapacitat i les seves famílies”. La sessió va comptar amb la participació de Santiago Roig, advocat i patró a TEB Fundació, i Artur Feijóo, director de finances i administració del Grup Cooperatiu TEB, que van presentar la Guia útil de la Renda 2017 i van resoldre els dubtes dels prop de 40 familiars participants.

Com cada any, TEB difon la “Guia de la Renda 2017. Especial per a famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual al seu càrrec”, un document elaborat per l’equip de TEB Gestió, amb el suport de l’assessoria Coma&Roig, que té com a objectiu que les persones amb discapacitat (especialment intel·lectual) i les seves famílies coneguin tots els aspectes que afecten a la declaració de l’IRPF.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquest sentit, la Guia alerta sobre possibles errors en els esborranys que presenta la Hisenda Pública i adverteix a les famílies que les seves declaracions han d’incorporar els següents aspectes:

1) Deduccions per ‘Mínims per discapacitat’: Beneficia sobretot a les famílies amb treballadors al Centre Especial de Treball (CET), que podran deduir-se entre 1.000 i 3.000 euros d’IRPF de la declaració de la Renda. Anteriorment moltes famílies quedaven excloses d’aquestes deduccions perquè els seus fills/es a càrrec amb discapacitat cobraven més de 8.000 euros bruts als CET, però des de 2015 la pràctica totalitat de famílies poden beneficiar-s’hi perquè ara el que computa és el ‘rendiment net’ i no pas el salari brut.

BANER_300X250

2) ‘Ajut DAFAS’: Beneficia tothom amb algun familiar a càrrec amb discapacitat. L’ajut a la renda DAFAS (Deducció per família nombrosa o per ascendents i descendents a càrrec amb discapacitat) és un ingrés net de 1.200 euros per cada persona amb discapacitat a càrrec.

3) Si a les declaracions de Renda 2015 o 2016 les famílies no van aplicar bé aquests beneficis fiscals, poden reclamar que els retornin els diners també de les dues campanyes anteriors demanant una revisió. Cal estudiar cada cas.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*