Diumenge, 24 octubre 2021
IniciAccessibilitat UniversalTEB i l’Associació Lectura Fàcil signen un conveni per promoure l’accessibilitat cognitiva...

TEB i l’Associació Lectura Fàcil signen un conveni per promoure l’accessibilitat cognitiva i la Lectura Fàcil

L’aplicaran a textos i espais i involucrarà a les persones amb discapacitat intel·lectual en la validació de textos

logotip-europeu-lectura-fàcil-programes-electorals-1
Logotip europeu Lectura Fàcil // Foto: Wikipèdia

L’Associació de Lectura Fàcil (ALF) i el Grup Cooperatiu TEB han signat un conveni de col·laboració per promoure la inclusió a través de l’accessibilitat cognitiva i, en concret, de la lectura fàcil.

En virtut d’aquest acord, ambdues entitats es comprometen a fomentar l’accessibilitat cognitiva de textos i espais, a més d’involucrar les persones amb discapacitat intel·lectual en la validació de textos.

Els textos resultants d’aquesta aliança compliran amb la Norma UNE 153101:2008EX, que estableix que els textos en lectura fàcil han d’estar validats per almenys 3 persones amb dificultats de comprensió com a garantia que són fàcils d’entendre.

Tant TEB com l’Associació de Lectura Fàcil treballen per l’accessibilitat cognitiva amb serveis complementaris. I aquest conveni ajudarà a totes dues a millorar els serveis que ofereixen a les empreses, organitzacions i a les administracions públiques.

D’una banda, ALF és una entitat especialitzada en el servei d’adaptació de tot tipus de documents (documents administratius, textos legals, guies, fulletons, pàgines web…) seguint les pautes de Lectura Fàcil.

D’altra banda, TEB està especialitzada en l’adaptació i validació de textos i espais. En aquest sentit, compta amb equips de persones amb discapacitat intel·lectual especialitzats en revisar textos i analitzar els espais per garantir que són comprensibles per a aquest col·lectiu.

La lectura fàcil és un mètode d’escriptura que s’adreça a un grup de destinataris ampli que, per diferents causes, presenten dificultats en la comprensió lectora. És molt important que Administracions Públiques, empreses i altres organitzacions s’impliquin per escriure de manera accessible i també que promoguin la participació activa dels propis col·lectius.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES