7.7 C
Barcelona
Dilluns, 18 gener 2021
Inici Inclusió Social La Taula assegura que la mort de dues persones sense llar en...

La Taula assegura que la mort de dues persones sense llar en plena onada de fred evidencia una problemàtica social

Reivindica que el problema del sensellarisme necessita la implicació de totes les administracions

onada de fred persones sense llar
L’onada de fred ha colpejat als col·lectius més vulnerables // Foto: Taula del Tercer Sector

La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya assegura que la mort de dues persones sense llar en plena onada de fred evidencia una problemàtica social que fa anys que les entitats socials, que ofereixen serveis i suports a les persones sense llar, adverteixen que no para de créixer i que va més enllà de l’hivern.  

“Augmenta perquè és un fenomen estructural i les respostes que s’estan donant no són les adequades, no van a l’arrel del problema. Es necessiten mesures veritablement transformadores, de gran abast i específiques que capgirin aquesta situació” assegura la Taula del Tercer Sector que afegeix que “sovint les polítiques públiques deixen fora les persones sense llar” i que, quan se les té en compte, “s’acostuma a oferir-los una solució temporal” en espais i equipaments d’allotjament que són provisionals. “No volen un sostre, volen una llar”.  

ARC Soluciones publi

La Taula recorda que les persones sense llar és un fenomen estructural fruit d’altres problemàtiques també estructurals que comporten una vulneració de drets: la manca d’accés a un habitatge digne i assequible, la precarietat laboral i les dificultats per accedir a uns ingressos mínims que permetin assegurar la cobertura de necessitats bàsiques. “Les persones sensellar són un dels col·lectius que continuen quedant exclosos a l’hora d’accedir a la renda garantida de ciutadania” posa com a exemple la Taula. 

Des de la Taula del Tercer Sector s’insisteix que el sensellarisme “és un repte de país” i que, malgrat que pugui tenir una dimensió més metropolitana, és una realitat que afecta diverses ciutats de tot Catalunya. “La resposta no ha de ser només des de l’àmbit local, totes i cadascuna de les administracions hi tenen una responsabilitat i s’han d’implicar i coordinar-se per fer-hi front. Si no s’aborda des d’aquesta visió conjunta i transversal, no podrem erradicar-ho”. En aquest sentit, la Taula posa en valor la feina de suport i acompanyament que estan fent les entitats socials i reclama una major inversió pública. “S’han d’abocar-hi més recursos públics. Els que s’han invertit fins ara són insuficients”. 

Subscriu-te a la Newsletter

OFERTA 25% de descompte fins el 31 de gener

Rebràs al teu correu tota la informació sobre la discapacitat per només 11,99 € l'any.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES