Dissabte, 16 octubre 2021
HomeEntrevistesUn taller de ceràmica artesanal crea unes tasses personalitzades amb noms escrits...

Un taller de ceràmica artesanal crea unes tasses personalitzades amb noms escrits en Braille

El Taller Bugambilia fa realitat una idea d’una amiga que treballa a l’ONCE

taller ceramica tasses personalitzades braille
Les tasses incorporen el nom del propietari en Braille // Foto: Taller Bugambilia

Glòria Ferrer i Eulàlia Oliver són des de l’any 1981 les responsables del taller de ceràmica Bugambilia. Aquestes dues ceramistes amb reconeixements per part del sector del gres, amb objectes i peces funcionals, però sense perdre l’autenticitat acaben de treure del forn unes tasses escrites amb el nom en Braille.   

Des de el diari de la Discapacitat hem volgut conèixer més sobre aquest projecte, entrevistant a les responsables de la iniciativa.

Què és Bugambilia?  

Es un taller de ceràmica artesanal que va néixer el 1981 de la passió per la ceràmica de la Eulàlia Oliver i Glòria Ferrer. Experimentem amb la mateixa il.lusió i passió que vam començar, en complicitat amb els elements bàsics de la natura: terra, aigua i foc.   

El taller basa tota la seva producció de productes funcionals o decoratius amb un procés purament artesanal, a la vegada que cada una ha anat desenvolupant el seu llenguatge personal i creant la seva pròpia obra artística.   

Art, artesania, disseny i ofici combinant tradició, actualitat, innovació i modernitat son els nostres signes d’identitat.   

Quina relació teniu amb la discapacitat?  

Com totes les persones tenim capacitats i discapacitats, però tots mereixem respecte. Per mi sempre es un estímul i una lliçó de vida veure com cadascú superem les nostres discapacitats.   

Com neix la idea de personalitzar les tasses en Braille? 

La idea sorgeix de la Maite, que es una amiga que treballa a la ONCE, i que volia obsequiar a uns companys seus amb unes tasses personalitzades amb el seus noms. Ens va semblar genial que persones amb discapacitat visual poguessin gaudir de tasses amb el seu nom igual que ho fa qualsevol de nosaltres. Gràcies a les indicacions de la Maite vam incorporar els noms, escrits en Braille, a les tasses.   

Creieu que aquesta és una manera de fer visible les persones amb aquesta discapacitat? 

Si, ho creiem. Potser és un gra de sorra més per normalitzar aquesta discapacitat.   

Quina reacció heu tingut per part de les persones invidents? 

Hem vist la reacció de la nostra amiga en veure i tocar les tasses, però els seus destinataris finals encara no ho han pogut fer. És una sorpresa que rebran aquest Nadal. Esperem que els hi agradi tant com han agradat a la nostra amiga.  

On es poden comprar les tasses?  

De moment es poden encarregar directament al nostre taller a través de la nostra web. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES