Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDependènciaTASiF reforça amb prop de 200 professionals les residències de gent gran...

TASiF reforça amb prop de 200 professionals les residències de gent gran i persones amb discapacitat

Per garantir els drets dels usuaris atesos als 17 centres públics gestionats directament per la Generalitat

professionals residencies gent gran discapacitat
El nou personal implementarà mesures i protocols contra la Covid // Foto: Músicos por la Salud

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies impulsa un programa temporal per dotar de personal de reforç les 17 residències públiques gestionades de forma directa per la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del programa, dotat amb 7,1 M€, és garantir els drets de la gent gran i les persones amb discapacitat ateses en aquests serveis, en especial la seva salut, en el context de pandèmia de Covid-19. 

En aquest sentit, el personal que s’incorpori implementarà els protocols, plans i d’altres actuacions que permetin assegurar-ne les condicions de salut i mantenir l’atenció individualitzada de qualitat.

fiare banca etica crowdfunding

Els efectius que s’incorporaran en aquests centres són 192, amb els perfils professionals següents: auxiliar de geriatria (108), tècnic/a especialista en atenció a persones amb discapacitat (5), diplomat/da en infermeria (38), fisioterapeutes (8), metge/essa o diplomat/da en infermeria (17) i tècnic/a de gestió (16).

Les tasques que desenvoluparà el nou personal estan vinculades a l’adopció de mesures per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19. En concret, la implementació de protocols d’actuació en els centres residencials per garantir les mesures de prevenció, les sectoritzacions per prevenir i lluitar contra la propagació de la malaltia entre les persones usuàries i el personal; la instauració d’espais per a confinament i la configuració de les residències públiques com a centres que reben usuaris derivats d’altres serveis.

El programa temporal es començarà a implementar l’1 de febrer i tindrà una durada prorrogable d’un any. Aquesta actuació se suma al pla de contingència presentat l’estiu passat pels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies adreçat al conjunt de centres del país, independentment de la titularitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES