Dilluns, 17 maig 2021
spot_img
IniciSalut MentalTASiF entrega els primers certificats de professionalitat a persones amb problemes de...

TASiF entrega els primers certificats de professionalitat a persones amb problemes de salut mental

Dels 34 participants a la prova pilot, 18 eren treballadors de la Fundació Drissa

certificats profesionalitat persones problemes salut mental
L’entrega dels certificats de professionalitat s’ha fet a la seu de Support-Girona // Fundació Drissa

La directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Ariadna Rectoret, ha fet aquest matí entrega dels certificats de professionalitat a les 34 persones amb problemes de salut mental que l’any 2020 van participar en un projecte pilot a Catalunya, que permet assolir una titulació oficial acreditant competències laborals adquirides en el decurs de l’experiència laboral. D’aquestes 34, 18 han estat persones treballadores dels serveis de jardineria i de neteja de la Fundació Drissa. Rectoret ha estat acompanyada en l’acte realitzat a la seu de l’entitat Support- Girona pel Director d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives, Josep Vidal.

Durant l’acte de lliurament de premis, la directora del SOC ha assegurat que “l’acreditació de competències professionals fa la nostra societat més igualitària i cohesionada” i ha destacat la importància de la iniciativa: “Socialment contribueix al desenvolupament professional i personal d’aquestes persones, facilita la inserció laboral i millora el rendiment en el lloc de treball. I econòmicament permet retenir el talent en l’empresa i facilita la rotació del talent dins del propi sector”. Rectoret també ha anunciat que aquest 2021 s’incorporaran a les convocatòries obertes col·lectius amb altres capacitats, que comptaran amb el recolzament de les pròpies entitats i dels tècnics i tècniques de la Generalitat.

L’entrega d’aquests certificats corresponien a la segona prova pilot d’aquest projecte impulsat per Dincat i AMMFEINA, que per primer cop incorporava, a més de persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb problemes de salut mental. El primer pilot es va fer l’any 2019 exclusivament amb persones amb discapacitat intel·lectual vinculades a entitats associades a Dincat. 

En aquesta segona prova pilot, s’ha ampliat l’espectre i això ha permès participar per primer cop a 34 persones amb problemes de salut mental vinculades a sis entitats associades a AMMFEINA: Associació Aprodisca i Fundació Pere Mata (Tarragona), Fundació Drissa (Girona), ÀuriaFil, Entrem Grup Cooperatiu i Àuria Cooperativa (Barcelona).

Tots ells han pogut aspirar a dues titulacions: Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i el de Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals. De fet, de les 34 persones que van participar en el projecte pilot, vuit van assolit la Qualificació Professional corresponent –set en Jardineria i una en neteja– i les 26 restants la van assolir parcialment, de manera que ara podran completar per via formativa les unitats formatives pendents per assolir-lo.

Una protecció contra l’atur

L’objectiu últim d’aquest projecte és impulsar a Catalunya un model que incideixi en la formació professionalitzadora i la millora de la carrera professional d’alguns dels grups de població que, de manera estructural, registren unes taxes d’atur més elevades. És el cas, per exemple, de les persones amb un problema de salut mental. “La formació és, en qualsevol moment i etapa vital, un factor protector contra la desocupació, més encara si aquesta s’orienta a la professionalització”, ha defensat la gerent de la Fundació Drissa i secretària de Junta Directiva d’AMMFEINA, Núria Martínez.

Martínez ha destacat que el títol lliurat aquest matí permet fer més competitius els currículums de les persones participants i, per tant, incrementa les seves oportunitats laborals: “A més nivell de qualificació, més oportunitats d’inclusió i promoció laboral i més possibilitats d’assolir una feina qualificada i ben remunerada”. Finalment, la gerent de Drissa ha demanat a la Generalitat que “abans de passar a la nova fase del projecte trobi la fórmula que ha de permetre acabar la formació a aquelles persones que han obtingut una acreditació parcial”.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES